Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Κάτι τρέχει με τον Βλάχο

Γιώργος Βλάχος
Χθες στη βουλή από τρείς βουλευτές της ΝΔ υπήρξε διαφοροποίηση στο άρθρο με το οποίο δεν εξαιρούνται από τη διαθεσιμότητα οι υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας που έχουν τίτλο μεταπτυχιακού. Από τους τρείς βουλευτές μια περίπτωση φαίνεται να έχει έντονο παρασκηνιακό ενδιαφέρον. Αυτή είναι η περίπτωση του Γιώργου Βλάχου. Ο κ. Βλάχος είναι ένας άνθρωπος ο οποίος ποτέ δεν δίστασε να πει την άποψή του φωναχτά προκαλώντας πάντα αρκετές αντιδράσεις. 
Αποτελεί στενό συνομιλητή και συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Για όσους δεν γνωρίζουν αυτή δεν είναι η πρώτη διαφοροποίηση του κ. Βλάχου επί Σαμαρά, θα σας θυμίσουμε ότι τον Φεβρουάριο του 2012 μαζί με άλλους 21 βουλευτές καταψήφισε το Μνημόνιο 2 και διαγράφτηκε από τον κ. Σαμαρά.
Ο κ. Βλάχος όμως επέστρεψε πριν από τις εκλογές του Μαΐου του 2012 και εκλέγει βουλευτής με τη ΝΔ στο Υπόλοιπο Αττικής. Δίνοντας μια περίοδο χάριτος στην κυβέρνηση Σαμαρά, ο κ. Βλάχος πήρε το όπλο ξανά λίγες βδομάδες πριν εξαπολύοντας μια σκληρή επίθεση, μέσα από ραδιοφωνική συνέντευξη, για τις παρατυπίες και για τις νοθείες κατά την ψηφοφορία για την εκλογή των μελών της Κεντρικής Επιτροπής στο πρόσφατο Συνέδριο της ΝΔ.
Ίσως αυτές οι διαφοροποιήσεις του εν λόγω βουλευτή να έχουν σχέση με μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μερικές εβδομάδες πριν, και συμμετείχε και ο ίδιος, με στελέχη κόμματος της κεντροδεξιάς σε βουλευτικό γραφείο.
Οι ζυμώσεις στην κεντροδεξιά δείχνουν ότι οι πολιτικές εξελίξεις παίρνουν διαφορετική τροπή από τη διαφαινόμενη…