Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Δεν ελέγχει τη ΝΔ ο Σαμαράς


Ο Αντώνης Σαμαράς ασκεί διακυβέρνηση απειλώντας την κοινοβουλευτική ομάδα, πότε με προσφυγή στην κάλπη, πότε με διαγραφές. Αλλά ο πολιτικός του χρόνος τελείωσε.

Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ένα πολιτικό πρόσωπο με μηδενική επιρροή στην ελληνική κοινωνία. 
Χωρίς την στήριξη των δανειστών και όλων των εχθρικών προς την Ελλάδα υπερεθνικών κέντρων, αλλά και της ντόπιας ολιγαρχίας δεν θα γινόταν ποτέ πρωθυπουργός. Εκτός αυτού, όπως λένε και πιστεύουν οι περισσότεροι νεοδημοκράτες, ο σημερινός υπό προθεσμία πρωθυπουργός θεωρείται επίσης ξένα σώμα για τη Νέα Δημοκρατία. Πρόσφατα στέλεχος της ΝΔ με μακρά ιστορία στον χώρο έλεγε "απλά τον ανεχόμαστε, ενώ το επιτελείο του έχει την ψευδαίσθηση ότι κυβερνάει". 

Απομονωμένος ο Αντώνης Σαμαράς, αδυνατώντας να αντιληφθεί το πως διαμορφώνονται οι διεθνείς συσχετισμοί, αλλά και ότι η πολιτική την οποία επιβάλλουν οι δανειστές και το Βερολίνο και εκτελεί πιστά ο ίδιος και η κυβέρνησή του οδηγεί στην καταστροφή, δεν ασκεί κανέναν έλεγχο στο κόμμα του και στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ. Ωστόσο ως πιστός γερμανόφιλος έχει αναλάβει για λογαριασμό της Γερμανίας να εξαθλιώσει τον λαό και να ξεπουλήσει τη δημόσια περιουσία, έστω και αν δεν τον στηρίζει καμία κοινωνική δύναμη. Τώρα η κυβέρνησή του κατευθύνεται στο τελικό στάδιο της παρακμής. Ο Αντώνης Σαμαράς ασκεί διακυβέρνηση απειλώντας την κοινοβουλευτική ομάδα, πότε με προσφυγή στην κάλπη, πότε με διαγραφές. 

Δεν είναι δυνατόν να κυβερνά κανείς με απειλές, όπως έγινε πρόσφατα στην περίπτωση της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου που ο ένας εκ των στενότερων συνεργατών του, ο Τάκης Μπαλτάκος, απειλούσε τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ότι αν δεν ψηφίσουν η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές, άρα πολλοί από εκείνους θα έχαναν τις βουλευτικές τος έδρες, αφού η Νέα Δημοκρατία, είτε ως δεύτερο, είτε ως τρίτο κόμμα θα έχανε μεγάλο μέρος της κοινοβουλευτικής της δύναμης. Με αυτόν τον τρόπο δεν λειτουργεί μια κυβέρνηση ενός ανεξάρτητου κράτους, αλλά μία λαϊκά και κοινωνικά απονομιμοποιημένη κλίκα εντολοδόχων. 

Έτσι και τώρα, ο Αντώνης Σαμαράς, ο πολιτικός προϊστάμενος της πιο λαομίσητης κυβέρνησης που έχει γνωρίσει ο τόπος τις τελευταίες δεκαετίες απευθύνει αυστηρή προειδοποίηση απειλώντας με διαγραφή όποιον βουλευτή διαφοροποιηθεί σε νομοσχέδιο - προαπαιτούμενο για τη δανειοδότηση της χώρας. Αφορμή υπήρξε η στάση των Νικήτα Κακλαμάνη και Δημήτρη Κυριαζίδη στην τροπολογία για την διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών, με το «παρών» που ψήφισαν στην επίμαχη τροπολογία κατά την ονομαστική ψηφοφορία που προηγήθηκε επί του φορολογικού νομοσχεδίου, όπου και είχε ενταχθεί η ρύθμιση.

Στην πραγματικότητα, όμως, οι απειλές Σαμαρά προς το εσωτερικό της ΝΔ είναι το γάβγισμα του σκύλου που δεν δαγκώνει. Είναι τουλάχιστον αστείο να απειλεί ένας πρωθυπουργός - ξένο σώμα σε μία παράταξη (όσο και αν έχουν συρρικνωθεί τα ποσοστά της) την κοινοβουλευτική του ομάδα με διαγραφές, την στιγμή που έχει μαζέψει στο κόμμα όλη τη σάρα και τη μάρα της ακροδεξιάς και ευρύτερα της δεξιάς, για να στηριχθεί το λαοκτόνο πρόγραμμα. Είναι αστείο να "τρίζει τα δόντια" ένα πολιτικό πρόσωπο το οποίο είναι πολιτικά τελειωμένο και μισητό στο λαό. 

Ούτε διαγραφές, ούτε εκλογές θέλει να κάνει - τώρα τουλάχιστον - ο Σαμαράς. Διότι το ξέρει κι ο ίδιος ότι αν γίνουν εκλογές, όχι μόνο θα χάσει, αλλά η ΝΔ θα κινδυνεύσει να έρθει τρίτο κόμμα. Θα προσπαθήσει, λοιπόν, ο ίδιος να γαντζωθεί στην εξουσία μιας και το μεγάλο του όνειρο μετά τα χρόνια της πολιτικής περιθωριοποίησης υπήρξε η πρωθυπουργία. Αλλά ο πολιτικός του χρόνος τελείωσε...