Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

ΙΟΥΛΙΟΣ, Ο ΜΑΥΡΟΣ ΜΗΝΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ


Οι ανατροπές και εξελίξεις του τελευταίου καιρού είναι πολύ ανησυχητικές. 
Πρωτίστως έγιναν δύο εκλογικές αναμετρήσεις σύμφωνα με τις απαιτήσεις των ξένων κατά τρόπο που να αρέσουν σ'αυτούς και να εξυπηρετούν τα πολιτικά και οικονομικά τους συμφέροντα.
Ανετράπησαν όλα όσα προεκλογικά είχαν εξαγγείλει οι πολιτικοί αρχηγοί, ιδίως των δύο μεγάλων κομμάτων, και έγιναν ακριβώς τα αντίθετα, από όσα "στεντορεία" τη φωνή" διακήρυτταν στις πλατείες.
Ακούσθηκαν ασύστολα ψεύδη, τα οποία δυστυχώς τα βαρήκοα ώτα της τρίτης ηλικίας για άλλη μια φορά τα εισέπραξαν με την παραδοσιακή τους ανεκτικότητα.
Συνεχίσθηκαν τα βαριά και απάνθρωπα μέτρα σε βάρος του λαού, δηλαδή προχώρησε κανονικά η τακτική των μνημονίων, τα οποία καλά κρατούν, παρά τις περί ανατροπής τους διαβεβαιώσεις.
Συνεργάσθηκαν κυβερνητικά τα αντίθετα, όλα τα ετερόκλητα στοιχεία, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα σχέδια των δανειστών.
Ξανά ενισχύθηκαν οι ιδιωτικές τράπεζες, χωρίς να ενισχυθεί η ρευστότητα και να πέσουν λεφτά στην πραγματική οικονομία.
Συνεχίζουν να κλείνουν καταστήματα και να πετάγονται στο δρόμο άνεργοι και να πέφτουν από τα μπαλκόνια απελπισμένοι.
Ξαναμπήκαν στην πολιτική – κυβερνητική κονίστρα οι ανίκανοι, οι αποτυχημένοι, οι ένοχοι, οι καταχραστές και αρχίζουν να σηκώνουν κεφάλι και να αποκτούν δημοσκοπική τουλάχιστον ελπίδα οι ληστές του δημοσίου πλούτου. Ήδη θεωρούν μάλλον εαυτούς δικαιωμένους και οσιομάρτυρες χάριν της εθνικής σωτηρίας.
Λαμβάνονται επί πλέον τώρα μέτρα ηθικού και ιδεολογικού χαρακτήρα και ανεπίτρεπτου πολιτικού και κυβερνητικού παρεμβατισμού σε βάρος της φοροδοτικής ισότητος των πολιτών, του σεβασμού και ενίσχυσης των πολυτέκνων και υπέρ της καταργήσεως της Κυριακής αργίας.
Συγχρόνως έρχονται οι απολύσεις και οι μεθοδεύσεις σε βάρος των οικογενειών. Ο κόσμος μας ζεί πλέον μέσα στο ψέμα και στην ανέχεια. Δεν έχει να πληρώσει τίποτε. Απόλυτα. Ούτε ΔΕΗ, ούτε φόρους! Δυστυχώς οι κρατικοί φορείς συνεχίζουν να αναιρούν τους λόγους τους περί ελαφρύνσεων. Ο κόσμος οδηγείται σε απόγνωση.
Οι βουλευτές ξαναψήφισαν παρά συνείδηση συμμορφούμενοι πλήρως και τελείως στην κομματική γραμμή, παρά τις σποραδικές και αρχικές ενστάσεις τους.
Τον αγώνα στήριξης του πολιτικού και οικονομικού Αρμαγεδδώνα έχουν αναλάβει όσοι πριν κατακεραύνωναν τις συγκεκριμένες πολιτικές και τους πολιτικούς τους τώρα αρχηγούς επωνύμως.
Από την άλλη μεριά δεν έγινε σχεδόν καμμιά επένδυση, καμμιά αναδιάρθρωση και καμμιά διαρθρωτική αλλαγή, από αυτές που είχαν εξαγγείλει και υποσχεθεί στους ξένους.
Είναι μάλιστα παράξενο που και η επάρατη Τρόικα ανέχεται την απουσία διαρθρωτικών αλλαγών ακριβώς, διότι δεν την ενδιαφέρει η αλλαγή προς το καλύτερο της ζωής των Ελλήνων, αλλά η ταπείνωση και η οικονομική τους εξαθλίωση, η αφαίμαξη και η εισπρακτική επιδρομή, η ευημερία των αριθμών, ώστε να είναι εξαγοράσιμοι και γονατισμένοι οι Έλληνες, ξεπουλημένοι και ανήμποροι να αντιδράσουν στην αρπαγή του ορυκτού τους πλούτου.
Επίσημα οι ξένοι μας αποκαρδιώνουν ότι είμαστε ακόμη στο δρόμο και το τέλος του Γολγοθά μας αργεί.
Κάτω από αυτή την πίεση όλοι έχουν στραμμένο το νού τους στην επιβίωση και τα μεγάλα ιδανικά έχουν πάει πίσω, όπως είναι τα εθνικά θέματα και η ανθρωπιστική κρίση, οι σφαγές στη Συρία και η καταστροφή της Κύπρου.
Η πνευματική ηγεσία του τόπου επιμένει στην σιωπή και την περισυλλογή.
Οι φωνές της Αντιπολίτευσης αρχίζουν και χαμηλώνουν ή διαφοροποιούνται και ο λαός τείνει παθητικά και μοιρολατρικά να αποδεχτεί το πεπρωμένο του. "Σβησμένες όλες οι πλάστρες φωτιές μέσα στη χώρα".
Ζητούνται καθαρές πατριωτικές φωνές! Ζητείται απάντηση στο ερώτημα; Ποιός άραγε έκανε μεγαλύτερο κακό στον τόπο; Αυτός που έφερε την αρρώστεια ή αυτός που την συντηρεί με υποκατάστατα μέχρις εξαντλήσεως του οργανισμού και βιολογικού θανάτου;
ΥΓ: Το οικονομικό ανέκδοτο της Ημέρας: Επιδοτούμενα τρίμηνα σεμινάρια με συνολικές αποδοχές 150 € (3Χ50). Και πολύ είναι! «Μάζευε, ας είναι και ρώγες».
Η τραγικότητα της Ημέρας: Μάνα με δύο παιδιά και εγχείρηση στον εγκέφαλο δεν μπορεί να κάνει μαγνητική ούτε να πάρει τα φάρμακά της ούτε να πάει Λάρισα στο Πανεπιστημιακό που εγχειρίστηκε για επανεξέταση. Κινδυνεύει να χάσει το φως της.
 
πηγή
http://trelogiannis.blogspot.gr/2013/07/blog-post_6483.html