Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Αρβανιτόπουλος: Δεν θα υπάρξει απόλυση στο Υπ. Παιδείας

Αρβανιτόπουλος: Δεν θα υπάρξει απόλυση στο Υπ. Παιδείας

Αρβανιτόπουλος: Δεν θα υπάρξει απόλυση στο Υπ. Παιδείας

Ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, μίλησε στον Real Fm και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου και σχολίασε τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών εξετάσεων, αλλά και τις πολιτικές διαβουλεύσεις με την τρόικα.
«Αυξομειώσεις στα επίπεδα των βάσεων υπάρχουν πάντοτε. Δεν είναι αξιόπιστος δείκτης για να αξιολογήσουμε το επίπεδο της δημόσιας εκπαίδευσης», σχολίασε αρχικά μεταξύ άλλων ο κ. Αρβανιτόπουλος και συμπλήρωσε: «Θέλουμε να χτυπήσουμε την μάστιγα της μέσης εκπαίδευσης που είναι η παπαγαλία»
«Εδώ μιλάμε για ανθρώπους οι οποίοι θα πρέπει να απορροφηθούν σε άλλες θέσεις. Δεν μιλάμε για απολύσεις. Δεν θα υπάρξει καμία απόλυση στο υπουργείο Παιδείας», διαβεβαίωσε ο κ. Αρβανιτόπουλος σε σχόλιο του για το μέτρο της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων.
«Ένα χρόνο τώρα, έχουν γίνει βήματα και στην αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα αλλά και στον τομέα της οικονομίας», σχολίασε ακόμα ο κ. Αρβανιτόπουλος και συνέχισε: «Υπάρχουν τα πρώτα δείγματα ανάκαμψης. Δεν είναι αρκετά για να φτάσουν στην τσέπη του πολίτη αλλά νομίζω ότι το 2014 θα είναι μια χρονιά ανάκαμψης».