Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Ο Καραμανλής σπάει τη σιωπή του: Διαφωνεί με την αναβάθμιση του Βενιζέλου και το "μαύρο" της ΕΡΤ

Βόμβες Καραμανλή για ΕΡΤ και Ευάγγελο Βενιζέλο. Διαφωνεί με τον Σαμαρά
Στενοί συνεργάτες του πρώην αρχηγού της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή, διαβεβαιώνουν συνομιλητές τους ότι εξακολουθεί να μην έχει καμία συνεργασία, ούτε καν επαφή με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά
Όπως αναφέρουν τα Παραπολιτικά, η αποστασιοποίηση του Κ. Καραμανλή είναι εμφανής σε όλα τα επίπεδα. Ο ίδιος δεν επιθυμεί να έχει καμία εμπλοκή με το εσωκομματικό γίγνεσθαι και παρακολουθεί τις εξελίξεις από απόσταση.
Το στενό επιτελείο του Κ. Καραμανλή γνωρίζει σήμερα πως ο πρώην πρωθυπουργός θεωρεί οπωσδήποτε "λάθος" με μεγάλο κόστος το κλείσιμο της ΕΡΤ, αλλά και τους χειρισμούς που ακολούθησαν.
Παράλληλα, εκτιμά ότι η ευθεία πλέον εξάρτηση του Σαμαρά από τον πάντα "απαιτητικό" πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλο στο νέο δικομματικό σχήμα, χωρίς την παρουσία και στήριξη ενός "τρίτου ισορροπιστή" (ΔΗΜΑΡ) αποτελεί πρακτικά μια "στρατηγική ήττα" για τον πρωθυπουργό.
Πέρα από αυτό, θεωρεί ότι σήμερα το δικομματικό κυβερνητικό σχήμα έχει αναπόφευκτα "μικρότερη κοινωνική νομιμοποίηση".
Μεταξύ άλλων, εκτιμά ότι αν δεν συμβεί κάποιο απρόβλεπτο, κοινοβουλευτικό ή άλλο, "ατύχημα" στην κυβέρνηση ή μία απροσδόκητη κοινωνική "έκρηξη" λόγω πρόσθετων μέτρων, αυτή η κυβέρνηση θα "περπατήσει" έστω και αγκομαχώντας προς το 2014.
Ο Πρωθυπουργός από την Κυριακή ελέγχει πλήρως το κόμμα, αφού οι «καραμανλικοί» δεν θέλησαν να εμφανιστούν οργανωμένα ως ομάδα και να καταγράψουν δυνάμεις.
Ο Κ. Καραμανλής πιστεύει ότι με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο ο κ. Σαμαράς μάλλον θα καταφέρει να "μαζέψει" όλους σχεδόν τους εκτός ΝΔ σήμερα "πικραμένους" πρώην συναδέλφους του στο κόμμα, αλλά και κάποια "υπόλοιπα" από τους άστεγους της κάποτε "κεντροαριστεράς" με κεντρικό στόχο μια δυνατή αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Το σίγουρο είναι πως ο Κ. Καραμανλής δεν προτίθεται να αναλάβει καμία πρωτοβουλία προσεχώς της "γαλάζιας" παράταξης, όπως και αν εννοεί τη "Νέα Ελλάδα" ο κ. Σαμαράς