Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ-ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΤΟΝ ΙΕΡΩΝΥΜΟ

1Του Μάνου Χατζηγιάννη

Κοινό τους στοιχείο ο χειμαρρώδης λόγος και η προσπάθεια για να προστατεύσουν τα ιερά και τα όσια της φυλής μας.

Μέχρι τώρα ο καθένας από το δικό του μετερίζι έχει πολλάκις παρέμβει στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα και με πύρινα κηρύγματα και οι δύο συνεπαίρνουν τους πιστούς. Ο λόγος για τους φλογερούς Μητροπολίτες, Πειραιώς Σεραφείμ και Καλαβρύτων Αμβρόσιο. 
Οι βροντερές κραυγές τους σίγουρα έχουν ακουστεί μέχρι τη Μονή Πετράκη. Ήδη όσον αφορά στην περίπτωση του Μητροπολίτη Καλαβρύτων το “Αγιορείτικο βήμα” έγραψε πρόσφατα πως η απόφαση για τις καμπάνες είχε έμμεσο αποδέκτη εκείνον  εξαιτίας της σφοδρής κριτικής που ασκεί στον Αρχιεπίσκοπο και ο κ. Αμβρόσιος απάντησε αρκετά δεικτικά....

Τώρα όμως στο αρχιεπισκοπικό γραφείο θα πρέπει να ανησυχούν μήπως οι δύο Μητροπολίτες δημιουργήσουν κοινό μέτωπο.

Στη χθεσινή του εγκύκλιο για τις Κυριακές ο Μητροπολίτης Σεραφείμ, αφού καυτηρίασε την απόφαση Χατζηδάκη, “έκρυβε” την είδηση στην τελευταία παραγραφο. Σε αυτήν λοιπόν συγχαίρει δημοσία τον “ακάματο αγωνιστή και φρυκτωρό Ιεράρχη Σεβ. Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. ΑΜΒΡΟΣΙΟΝ, ο οποίος ήδη εζήτησε την έκτακτο σύγκληση της Ιεραρχίας”. 

Υπενθυμίζεται πως και ο Πειραιώς Σεραφείμ πρόσφατα απέστειλε επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο και ζητάει σύγκληση της Ιεραρχίας για να καταδικάσει αυτή τον Οικουμενισμό.

Μήπως κάπου εδώ ενώνονται οι δύο Ιεράρχες; Μήπως θα πρέπει να ανησυχεί ο κ. Ιερώνυμος; 
http://www.agioritikovima.gr/eklisia-elados/24902-koino-met%EF%BF%BD