Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Σαμαράς: Δεν έκλαψε κανείς για τους 1,5 εκατ. ανέργους. Ενώ εσύ έτσι όπως πας, σίγουρα θα τους κλάψεις…

ΑΦΟΥ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ.

Σαμαράς: Δεν έκλαψε κανείς για τους 1,5 εκατ. ανέργους
«Προτεραιότητά μου είναι οι 1,5 εκ άνεργοι για τους οποίους δεν έκλαψε κανείς και οι περισσότεροι τους αντιμετωπίζουν ως στατιστικό μέγεθος», δηλώνει σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Από πουθενά δεν αμφισβητείται η συνολική πορεία της 
Οικονομίας, αναφέρει ο πρωθυπουργός, ενώ υπογραμμίζει πως οι Ευρωπαίοι έχουν δεσμευτεί για επιπλέον βοήθεια εάν η χώρα επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα.
Επίσης, αποκλείει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων το Σεπτέμβριο λέγοντας χαρακτηριστικά «γενικώς, το προβλέπουν – μερικοί, μάλιστα, το εύχονται- κάθε φορά. Εμείς θα συνεχίσουμε να τους διαψεύδουμε».
Ο κ. Σαμαράς σημειώνει πως «παλεύει» ακόμη για την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, ενώ για τοφόρο πολυτελείας λέει ότι ήλθε ένα χρόνο νωρίτερα για να μην κοπούν συντάξεις και μισθοί στρατιωτικών και για να μην επιβληθεί ο πρόσθετος φόρος 2 τοις χιλίοις στις επιχειρήσεις.
Επισημαίνει πως «σε δύο χρόνια θα φύγουν 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι από τους 700.000. Μόλις το 2%! Και θα προσληφθούν άλλοι τόσοι! Και με απόλυτα διαφανή και αξιοκρατικό τρόπο».
Στη συνέντευξη του ο πρωθυπουργός διερωτάται εάν οι πολίτες προτιμούν να έχουν σχολικούς φύλακες που δεν κάνουν κάτι ουσιαστικό ή νοσηλευτές να τους φροντίζουν στα δημόσια νοσοκομεία.
Επίσης διερωτάται εάν προτιμούν δημοτική αστυνομία με μόνη αρμοδιότητα την παράνομη στάθμευση ή ενίσχυση της ΕΛΑΣ για χτύπημα του παραεμπορίου και ενίσχυση της αστυνόμευσης στις γειτονιές.
Τονίζει ότι τα χρήματα των φορολογουμένων πρέπει να πιάνουν τόπο και όχι για να πληρώνονται παλιά ρουσφέτια στο Δημόσιο με προσλήψεις που είχαν γίνει εκτός ΑΣΕΠ. Προτεραιότητά μου είναι, αναφέρει ο κ Σαμαράς, οι 1,5 εκ άνεργοι για τους οποίους δεν έκλαψε κανείς και οι περισσότεροι τους αντιμετωπίζουν ως στατιστικό μέγεθος.
Ο κ. Σαμαράς λέει ότι θα συνεργαζόταν και πάλι με τον Φ. Κουβέλη, σημειώνοντας ότι θεωρεί πως ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τον αδίκησε και αδίκησε κυρίως τον εαυτό του.
Τονίζει ότι ούτε η ΝΔ, ούτε το ΠΑΣΟΚ έχουν παραιτηθεί από την αυτοτέλεια τους και πως ο σχεδιασμός τους δεν περιλαμβάνει κοινή κάθοδο στις εκλογές.
Δηλώνει επίσης ότι σκέφτεται πως πρέπει να εξαντλήσει η κυβέρνηση την τετραετία. Επιτίθεται στη Χρυσή Αυγή, λέγοντας ότι είναι διακηρυγμένοι νεοναζί και διασύρουν τη χώρα ως «λαθρέμποροι του πατριωτισμού διότι θαυμάζουν τους χειρότερους δυνάστες που γνώρισε ποτέ αυτή η πατρίδα». Σημειώνει ότι «κηρύσσουν το μίσος σε μια κοινωνία που έχει ανάγκη ενότητας για να ξεπεράσει την κρίση και δεν προτείνουν τίποτα».
«Η εκλογική τους δύναμη είναι αδυναμία για τη χώρα και τα εθνικά της συμφέροντα! Απομονώνουν την Ελλάδα τη στιγμή που χρειάζεται όλα τα διεθνή στηρίγματα», λέει ο κ. Σαμαράς αναλύοντας ότι οι νεοναζί είναι ό,τι πιο μισητό για τους Ευρωπαίους.
Τέλος, για το ταξίδι στις ΗΠΑ ο κ.Σαμαράς δηλώνει ότι «η κατάλληλη στιγμή για ένα τόσο σημαντικό ταξίδι είναι τώρα» αφού το κλίμα για την οικονομία έχει αντιστραφεί και στην περιοχή υπάρχει αστάθεια. «Είναι ευκαιρία να πάμε ένα βήμα -ή περισσότερα βήματα -πιο μπροστά»