Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

ΧΑΡΗΣ ΣΙΓΑΝΟΣ: Παραμένει διοικητής του ΤΤ, ενώ ήταν συνδιαχειριστής, με τον Γριβέα και την Βάτσικα!


ΣΙΓΑΝΟΣ ΓΡΙΒΕΑΣ ΒΑΤΣΙΚΑΗ ομερτά της σιωπής μετά το πόρισμα κόλαφο του αντιεισαγγελέα Π. Νικολούδη για τα 500 εκ. του μεγάλου σκανδάλου στο ΤΤ, έχει λάβει πλέον προκλητικές διαστάσεις. Εκτός από την αποσιώπηση ενός εγκλήματος που θα το πληρώνουν και τα δισέγγονα μας εάν δεν εντοπιστούν οι εμπλεκόμενοι εγκληματίες και οι διαδρομές του μαύρου χρήματος, δεν υπάρχει ούτε μία αντίδραση της πολιτικής ηγεσίας, έστω για να κρατηθούν τα προσχήματα.

Τρανταχτό παράδειγμα, η παραμονή του κυρίου Χάρη Σιγανού στην ηγεσία του ιδρύματος. Ο κύριος Σιγανός διαδέχθηκε τον ελεγχόμενο για τις αποφάσεις του, Κλέωνα Παπαδόπουλο στις αρχές του έτους, όταν όλοι έκρυβαν το μεγάλο φαγοπότι. Σήμερα όμως, που αποκαλύπτεται η εγκληματική δράση του κυρίου Κυριάκου Γριβέα και της συζύγου του Αναστασίας Βάτσικα, προκαλεί τεράστια ερωτηματικά τόσο η τοποθέτηση αλλά κυρίως η παραμονή Σιγανού στην θέση του.


Ο κύριος Σιγανός βεβαίως δεν κατηγορείται για κάτι, αλλά η προγενέστερη θητεία του ως πρόεδρος της POST BANK GREEN INSTITUTE, μαζί με τους Γριβέα – Βάτσικα στο ΔΣ, είναι λόγος ικανός για να είχε ήδη παραιτηθεί μετά το πόρισμα Νικολούδη.

Η παραίτηση βέβαια είναι θέμα ευθιξίας. Το ζήτημα είναι το πως η πολιτική ηγεσία εννοεί την στήριξη στις προσπάθειες της δικαιοσύνης. Και εμείς θα το θέσουμε πρακτικά: Ο κύριος Σιγανός είναι αθώος και υπόδειγμα τιμιότητας. Όταν όμως δεν είχε πάρει είδηση την εγκληματική δράση της συμμορίας Γριβέα ως διαχειριστής, πως μπορεί να εγγυηθεί την αποτελεσματικότητα του στην συμβολή για την εξάρθρωση των μελών της -διεθνούς πλέον- εγκληματικής οργάνωσης;

Το σήριαλ άλλωστε το είδαμε μία φορά με τον κύριο Κλέωνα. Του δώσαμε την δυνατότητα να απεμπλακεί σε περίπτωση που δεν γνώριζε την δράση Γριβέα. Δεν το έκανε. Μην έχουμε πάλι τα ίδια.