Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Η Ευρωζώνη στα χέρια των χοίρων




Τα ανθρώπινα ποτάμια πρέπει να κατακλύσουν όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και να φωνάξουν δυνατά την αντίθεσή τους στους γκανγκστερς που λυμαίνονται την Ευρώπη

Του Κώστα Καπνίση

Σε ένα παλιό τραγούδι που έγραψε ο Νίκος Γκάτσος έλεγε ανάμεσα σε άλλα «όπου κι αν πας την αγάπη παίρνεις, το σκοτάδι φέρνεις και την συννεφιά». Θα μπορούσε να επικαιροποιηθεί σήμερα για την ίδια την Ευρωζώνη. Στην ποίηση άλλωστε όλα επιτρέπονται. Στην πραγματική ζωή το μόρφωμα της Ευρωζώνης πήρε σάρκα και οστά το 1999. Οι διεργασίες βέβαια για την υλοποίηση του όλου εγχειρήματος πήραν αρκετά χρόνια στους Γερμανούς. Σήμερα η Ευρωζώνη μετρά 17 χώρες - μέλη. Η νομισματική αυτή ένωση όπως άλλωστε και η ίδια η ΕΕ φτιάχτηκαν ή τουλάχιστον παρουσιάστηκε ότι φτιάχτηκαν για εντελώς αντίθετα πράγματα από αυτά που στις μέρες μας βλέπουν όλοι να συμβαίνουν.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και η Ευρωζώνη τρίζουν πια συθέμελα. Καθόλου τυχαίο. Με την υπάρχουσα μορφή δεν εξυπηρετούν κανέναν άλλο εκτός από την Γερμανία, τους μικρούς και ασήμαντους δορυφόρους της αλλά και όσους συνεργάζονται μαζί της για καθαρά ιδιοτελείς σκοπούς. Είναι σίγουρο ότι η Ευρώπη ζει ιστορικές στιγμές. Τούτες οι στιγμές είναι κρίσιμες για το μέλλον της Ευρώπης και των λαών της. Από τη μια μεριά ο γερμανικός παράγοντας και το συρφετό του προσπαθούν να κάνουν ότι ακριβώς έκαναν στους δύο Παγκόσμιους Πολέμους. Να επιβληθούν στους ευρωπαϊκούς λαούς. Όλοι βέβαια οι πόλεμοι γίνονται για καθαρά οικονομικούς λόγους. Τούτη τη φορά όμως οι Γερμανοί προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα. Χρησιμοποίησαν τον οικονομικό παράγοντα για να εξυπηρετήσουν τα σκοτεινά σχέδιά τους. Για να μπορέσουν να το κάνουν αυτό καθυπέταξαν την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους θεσμούς - όργανά της. Την Κομισιόν, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ότι άλλο υπάρχει σε θεσμικό επίπεδο στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Τοποθέτησαν παντού δικούς τους, απόλυτα ελεγχόμενους ανθρώπους. Στη συνέχεια τοποθέτησαν σε χώρες της Ευρωζώνης (κυρίως) πάλι δικούς τους «πολιτικούς» – φερέφωνά τους. Από εκείνο το σημείο και μετά το παιγνίδι ήταν εύκολο και προχώρησαν ύστερα και από την ιδανική για αυτούς «ευκαιρία» της παγκόσμιας κρίσης, που ξεκίνησε από τις απέναντι όχθες του Ατλαντικού, στην εφαρμογή του σχεδίου τους.

Ξεκίνησαν από την Ελλάδα γιατί αυτός ήταν ο αδύναμος κρίκος. Σαθρό οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης, παραοικονομία, ατομικισμός και διαφθορά. Εύκολος στόχος και καμιά αντίσταση. Το αποδεικνύει άλλωστε η στάση των Ελλήνων τρία χρόνια τώρα. Καμιά μα καμιά αντίσταση. Τουναντίον. Στις εκλογές του 2012 ο ελληνικός λαός γνωρίζοντας πλήρως την πραγματικότητα παραδόθηκε με την θέλησή του χρησιμοποιώντας ως άλλοθι σε αυτή του την απόφαση την «τρομοκρατία» των ντόπιων συνεργατών των Γερμανών. Το υπάρχον πολιτικό σύστημα που οδήγησε στην χώρα την καταστροφή με πλήρη συνείδηση του τι έκανε, την μιντιοκρατία και την επιχειρηματική ελίτ του τόπου. Όσοι αμφιβάλλουν για οποιονδήποτε από τους τρεις αυτούς παράγοντες φτάνει η απόδειξη ότι το πολιτικό σύστημα που ευθύνεται για την καταστροφή σήμερα κυβερνά με την μορφή της τρικομματικής, η μιντιοκρατία συνεχίζει να παραπλανά, να παραπληροφορεί και να τρομοκρατεί παίρνοντας τα ανάλογα αντίδωρα από ήδη πτωχευμένες τράπεζες και η επιχειρηματική ελίτ πριν αρχίσει να αποχωρεί από την χώρα εκβίαζε τους εργαζόμενους ότι αν ψήφιζαν κάτι άλλο πλην της τρικομματικής θα τους απέλυε. Η συνέχεια γνωστή και φτάνει μέχρι σήμερα. Πήγαν στην Ιρλανδία, στην Πορτογαλία, στην Ισπανία.

Στη συνέχεια πήγαν στην Κύπρο και αποφάσισαν σε ένα βράδυ να την καταστρέψουν. Το κατάφεραν κάνοντας κάτι πρωτοφανές. Καταλήστευσαν τις καταθέσεις των πολιτών. Το παιγνίδι έχει πια γίνει χοντρό για έναν πολύ απλό λόγο. Οι μισές πλέον χώρες της Ευρωζώνης βρίσκονται κάτω από Μνημόνια και κάτω από την μπότα της τρόικα. Όλες αυτές οι χώρες βρίσκονται στον ευρωπαϊκό Νότο. Από αυτό το σημείο και μετά το παιγνίδι δεν έχει επιστροφή. Θα «χορέψουν» όλοι. Και όσοι φταίνε αλλά και όσοι δε φταίνε. Τις τελευταίες μέρες έχει γίνει ένα «όργιο» σε ότι αφορά τις αναλύσεις των ειδικών, των οικονομολόγων και των οικονομολογούντων. Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι έχουν χάσει την μπάλα για έναν πολύ απλό λόγο. Συζητούν για την οικονομία. Κάνουν τις αναλύσεις τους για κάθε μια χώρα χωριστά. Αυτό είναι και το μοιραίο λάθος. Το πρόβλημα είναι καθαρά ευρωπαϊκό και χωρίς περιστροφές. Δεν είναι οικονομικό αλλά καθαρά αξιακό. Αρκετοί βέβαια έχουν πιάσει το νήμα του κουβαριού και το έχουν κατανοήσει αλλά στη δημόσια συζήτηση φιμώνονται. Φυσιολογικό. Το σύστημα των Γερμανών και το σχέδιό τους βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και οποιαδήποτε αντίθετη φωνή συντρίβεται πριν καν προλάβει να αρθρώσει λόγο έμπλεο επιχειρημάτων. Η Ευρώπη βρίσκεται σε κατάσταση σοκ μετά την τελευταία απόφαση του Eurogroup.

Η δήλωση του επικεφαλής του Eurogroup, αγρονόμου και εκτροφέα χοίρων στο επάγγελμα, Ολλανδού Jeroen Dijsselbloem ήταν σαφής και ξεκάθαρη και μάλιστα ο ίδιος δηλώνει πως δεν παίρνει ούτε λέξη πίσω. Λέει ότι αυτό που έγινε στην Κύπρο θα γίνει και σε άλλες χώρες. Δεν είναι απλά κυνικά ειλικρινής. Την δουλειά του κάνει. Για αυτό και πληρώνεται άλλωστε. Το θέμα είναι ότι αυτοί που έβαλαν τον συγκεκριμένο αχυράνθρωπο να το κάνει ήθελαν να πει ότι είπε ωμά και προκλητικά. Οι Γερμανοί και οι απανταχού ανά την ευρωπαϊκή ήπειρο γερμανομισθοδοτούμενοι πλέον χωρίς κανέναν μανδύα ντροπής προκαλούν. Έχουν αποκτήσει σχεδόν το 100% πλήρους ισχύος τους και δείχνουν πια το αληθινό τους πρόσωπο. Αυτό που πάντα ήταν και επιμελώς έκρυβαν από το 1953 και μετά. Αιματοκύλισαν δύο φορές την ανθρωπότητα. Η ίδια η ανθρωπότητα τους έδωσε τη δυνατότητα το 1953 να ορθοποδήσουν με την προϋπόθεση ότι δε θα έκαναν ποτέ ξανά τα ίδια. Αποδεικνύουν για τρίτη φορά στη Νεώτερη και Σύγχρονη Ιστορία πως δεν έχουν καμιά θέση στον πολιτισμένο κόσμο. Η ίδια τους η καταγωγή άλλωστε το δηλώνει ολοφάνερα. Οι περίφημοι αναλυτές οι οποίοι βέβαια στη συντριπτική τους πλειονότητα υποστηρίζουν τα συμφέροντα των Γερμανών, γιατί εκεί έχουν τοποθετήσει και οι ίδιοι τα δικά τους, παραλείπουν να πουν κάτι πολύ σημαντικό.

Ότι στη διάρκεια του Β’ ΠΠ οι Γερμανοί κατέστρεφαν τις τοπικές οικονομίες των χωρών που κατακτούσαν και μετέφεραν στη χώρα τους όλο το πλουτοπαραγωγικό κομμάτι αυτών των χωρών. Πέρα από αυτό έπαιρναν και ανθρώπινο δυναμικό για να δουλεύει στις δικές τους γραμμές παραγωγής, στα δικά τους εργοστάσια, στα δικά τους δημόσια έργα. Το ίδιο συμβαίνει και σήμερα. Μαζεύουν όλα τα κεφάλαια όχι μόνο των χωρών της Ευρωζώνης αλλά και της υπόλοιπης Ευρώπης στον Βορρά. Μαζεύουν επίσης ανθρώπινο δυναμικό από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες του Νότου που εξαθλίωσαν. Μορφωμένο και εξειδικευμένο προσωπικό. Το σχέδιο με λίγα λόγια είναι σατανικά απλό και έχει επαναληφθεί. Όσοι δεν το βλέπουν πολύ απλά είτε εθελοτυφλούν είτε έχουν προσχωρήσει στο γερμανικό σχέδιο. Ένα πανίσχυρο όπλο στον σχεδιασμό τους είναι το ίδιο το κοινό νόμισμα. Το ευρώ. Με αυτό εκβιάζουν και απειλούν τους υπόλοιπους. Τους λένε ότι οποιαδήποτε αντίστασή τους στο γερμανικό σχέδιο θα έχει ως άμεση συνέπεια την άτακτη χρεωκοπία κάθε χώρας που θα τολμήσει να αμφισβητήσει την γερμανική «πολιτική». Μέσω της ΕΚΤ που ελέγχουν απειλούν με κλείσιμο της κάνουλας χρημάτων στο άλλο αποτυχημένο όχημα της οικονομίας που δεν είναι άλλο από τις ήδη πτωχευμένες και διαλυμένες τράπεζες. Αναμφισβήτητα, έτσι όπως είναι δομημένο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα αυτό όντως ισοδυναμεί με οικονομική καταστροφή. Κανείς νοήμων και λογικός άνθρωπος δεν το αμφισβητεί είτε είναι ειδικός στα οικονομικά είτε όχι.

Στη ζωή και στην πολιτική δεν υπάρχουν ούτε αδιέξοδα ούτε και μονόδρομοι. Πάντα υπάρχουν λύσεις αρκεί κάποιος να έχει τη νηφαλιότητα, την ψυχραιμία αλλά και την επάρκεια για να τις εφαρμόσει. Στο σχέδιο απαντά κάποιος με σχέδιο. Το ίδιο ισχύει και στον εκβιασμό. Για να μπορέσει όμως κάποιος να εκβιάσει πρέπει πρώτα να έχει εκπονήσει το σχέδιο. Καμιά χώρα δε μπορεί να δώσει μόνη της την λύση. Η αλήθεια είναι ότι έχει χαθεί αρκετός χρόνος αλλά όχι το παιγνίδι. Η αντίπαλη πλευρά έχει ήδη καταστρώσει και υλοποιεί το σχέδιό της που δεν είναι άλλο από την καθυπόταξη του Νότου και τη μετατροπή του σε ευρωπαϊκό κάτεργο που θα δουλεύει για λογαριασμό των Γερμανών και της εγκληματικής τους συμμορίας. Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται είναι η άμεση ενεργοποίηση των ευρωπαϊκών λαών. Τα ανθρώπινα ποτάμια πρέπει να κατακλύσουν όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και να φωνάξουν δυνατά την αντίθεσή τους στους γκανγκστερς που λυμαίνονται την Ευρώπη. Ταυτόχρονα, σε πολιτικό επίπεδο πρέπει άμεσα να υπάρξει από τις υγιείς πολιτικές δυνάμεις κάθε χώρας συνεργασία και εκπόνηση πλήρους αντισταθμιστικού σχεδίου. Αυτό πρέπει πρώτα να γίνει σε καθεμιά από τις χώρες χωριστά και οργανωμένα. Αν υποτεθεί ότι δεν υπάρχει ευρώ και έχει γίνει πόλεμος η οικονομία είναι απόλυτα κατεστραμμένη. Κάθε χώρα έχει τα δικά της συγκριτικά πλεονεκτήματα και τις δικές τις πλουτοπαραγωγικές πηγές. Η πρώτη κίνηση είναι να εκπονήσει ένα υγιές παραγωγικό μοντέλο ανασυγκρότησης της εθνικής οικονομίας της σε απόλυτα ρεαλιστική βάση.

Όταν όλες οι χώρες του Νότου - και όποιας άλλης χώρας θελήσει να συμμετάσχει - εκπονήσουν αυτό το σχέδιο, θα μπορούσαν να προχωρήσουν στην οργάνωση μιας επίσημης πια συνάντησης όλων των χωρών που συνεργάζονται. Αυτό από μόνο του θα είναι αρκετό να δώσει στον αντίπαλο ένα καίριο πλήγμα αλλά και ουσιαστικά θα μπορεί πλέον να αντιμετωπίσει ακόμα και μια διάλυση της Ευρωζώνης. Οι Γερμανοί από την πλευρά τους έχουν ήδη προχωρήσει στο σχέδιό τους και σε πολύ λίγο θα διαλύσουν οι ίδιοι την Ευρωζώνη. Είναι πια φανερό ότι εκεί θέλουν να οδηγήσουν την κατάσταση αφού πρώτα έχουν ολοκληρώσει το έργο τους. Θα έχουν εξαθλιώσει τους πάντες - πολύ πιθανό και την Γαλλία - και το παιγνίδι θα έχει πια χαθεί. Υπάρχει ακόμα χρόνος. Η ώρα όμως είναι τώρα. Η πολιτική είναι στρατηγική. Είναι διπλωματία. Είναι να προβλέπει κάποιος τι θα συμβεί και να υλοποιεί πολιτικές που θα το αποτρέψουν και αν ακόμα δεν είναι εφικτό να το αποτρέψει να μπορεί τουλάχιστον να σταθεί στα πόδια του όταν η καταστροφή είναι αναπόφευκτη. Καλό είναι να αντιμετωπιστεί η κατάσταση ως έχει. Απόλυτα ρεαλιστικά και χωρίς συναισθηματισμούς. Ευρωπαϊκή Ένωση δεν υφίσταται πια. Νομισματική Ένωση επίσης.

Το μόνο που υπάρχει και πλέον μαίνεται ανεξέλεγκτα είναι ένας οικονομικός πόλεμος των Γερμανών σε όλη την Ευρώπη. Δε χρειάζονται κραυγές και βεβιασμένες κινήσεις και αποφάσεις. Δε χρειάζεται να βγει κάποιος από κάτι που σύντομα θα έχει διαλυθεί και επίσημα. Χρέος όλων των υγιών πολιτικών δυνάμεων κάθε χώρας αλλά και των λαών της Ευρώπης είναι να ενωθούν και να συνεργαστούν για άλλη μια φορά απέναντι στους αιμοσταγείς και ψυχοπαθείς δολοφόνους του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Της ειρήνης και της ευημερίας των λαών της Ευρώπης. Στον 21ο πια αιώνα δεν είναι διαπραγματεύσιμο. Είναι απαίτηση. Καλή τύχη στους Γερμανούς που δεν είναι φίλοι μας…
http://www.triklopodia.gr/2013/03/blog-post_9222.html