Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Ελεύθερος με 200.000 ο υφυπουργός του Σημίτη, Ανθόπουλος!


Ελεύθερος με 200.000 ο υφυπουργός του Σημίτη, Ανθόπουλος!
Μετά την απολογία του στον ανακριτή που διερευνά υποθέσεις διαφθοράς κρατικών λειτουργών ο 64χρονος που έβαλε τέλος στην πολιτική του...καριέρα το 2004 μετά την περιβόητη υπόθεση της... μυστικής τροπολογίας για το ξενοδοχείο Πόρτο Καρράς την οποία είχε υπερψηφίσει, αφέθηκε ελεύθερος με καταβολή εγγύησης και τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Το όνομα του Ανθόπουλου ήρθε στο προσκήνιο τον Απρίλιο του 2012 όταν το ΣΔΟΕ στοχοποίησε 36 πολιτικά πρόσωπα έπειτα από σχετικές καταγγελίες για έκνομες ενέργειες.
Σύμφωνα με πληροφορίες η εν λόγω υπόθεση αφορά στην εταιρία Καπνεμπορίου «Οδέττη Πετρίδη», η οποία φέρεται να απευθύνθηκε στον κ. Ανθόπουλο, όταν αντιμετώπιζε πρόβλημα χρηματοδότησης. Ο τελευταίος επικαλούμενος τις διασυνδέσεις του φέρεται να υπόσχεται βοήθεια. Έτσι, κατά το κατηγορητήριο, εμφανίζεται να μεσολαβεί σε 7 συμβάσεις πώλησης από το 2002 ως το 2005.
Συγκεκριμένα η εταιρία από την Καβάλα φέρεται να πουλάει ακατέργαστο καπνό στην εταιρία ΝΑΜΑΚΟ (η οποία μετονομάζεται σε GENNET) και την ίδια ημέρα να πουλάει κατεργασμένα, καπνά σε μονοπρόσωπη ΕΠΕ, με ποσοστό 10% πάνω από την τιμή αγοράς.
Ως διαχειρίστρια δε της μονοπρόσωπης εμφανίζεται η ανήλικη κόρη της Πετρίδη, ιδιοκτήτριας της εταιρίας από την Καβάλα. Σύμφωνα όμως με το κατηγορητήριο, αυτό το 10% είναι «τοκογλυφικό αντάλλαγμα» για τον κ. Ανθόπουλο, που αγγίζει το 1.757.800 ευρώ. Οι αρχές άνοιξαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς του κατηγορούμενου και των οικείων του και φέρονται ήδη να έχουν εντοπιστεί εμβάσματα τουλάχιστον 700.000 ευρώ σε λογαριασμούς του ιδίου και της γυναίκας του.
Ο πρώην υφυπουργός αρνήθηκε στην απολογία του την κατηγορία και ισχυρίστηκε ότι ήθελε να φτιάξει σπίτι στη Βούλα και η συγκεκριμένη επιχειρηματίας τον δάνειζε . Μάλιστα ο πρώην υπουργός – κάποια στιγμή- φέρεται να επιχείρησε μονομερώς να μεταβιβάσει το σπίτι στο οποίο αναφέρεται, στην ιδιοκτήτρια της καπνεμπορίας. Η ίδια η επιχειρηματίας και η κόρη της κατηγορούνται για απάτη μετά από μήνυση της εταιρίας ΝΑΜΑΚΟ, ενώ ήδη μεταξύ Ανθόπουλου και Πετρίδη εκκρεμεί αστική αντιδικία με αγωγές από το 2007.
Σημειώνεται ότι φυσικοί αυτουργοί του αδικήματος της τοκογλυφίας βρίσκονται συνολικά 10 πρόσωπα. όλα τα μέλη του ΔΣ των εταιριών που δάνειζαν.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/292690/eleytheros-me-200000-o-yfypoyrgos-toy-simiti--anthopoylos#ixzz2OqsPufRN