Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Η ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΙΑΣ… ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΟΥΣ ΛΙΜΝΗΣ!

Η Lagoa Misteriosa αποτελεί ένα από τα ωραιότερα σημεία σπηλαιοκατάδυσης στη Βραζιλία, στην περιοχή Jardim, που συγκεντρώνει πλήθος δυτών όλες τις εποχές του χρόνου.Μια φυσική «πισίνα» με καταγάλανα νερά που εντυπωσιάζει για το απίστευτο βάθος και τη διαφάνειά της. Οφείλει το όνομά της στο μυστήριο που κρύβει στο εσωτερικό της αλλά και στους πολλούς θρύλους που έχουν δημιουργηθεί γύρω από τη δημιουργία της.

Στην ουσία πρόκειται για μια καταβόθρα 75 μέτρων βάθους, η δημιουργία της οποίας οφείλεται σε ένα γεωλογικό χαρακτηριστικό γνώρισμα των καρστικών περιοχών και περιβάλλεται εξ ολοκλήρου από δάση.

Έγινε γνωστή πριν από χρόνια από… τύχη, όταν ένας ορειβάτης βρέθηκε στην περιοχή, ενώ μέχρι σήμερα πολλοί είχαν την τύχη να την επισκεφτούν κάνοντας υποβρύχιες εξερευνήσεις στον εκπληκτικό βυθό της. Δαιδαλώδεις «διάδρομοι», πλούσια βλάστηση, μικρές σπηλιές αλλά και μια μεγάλη ποικιλία οργανισμών του γλυκού νερού συμπληρώνουν την εμπειρία της κατάδυσης.

Η Lagoa Misteriosa είναι από τα πλέον φωτογραφημένα σημεία της χώρας αλλά και ένα από τα καλύτερα μέρη για σπηλαιοκαταδύσεις.

alt
alt
alt
alt
alt
http://www.agioritikovima.gr/news1/18875-i-mageutiki-omo