Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

"Στρίμωγμα" H. Clinton από γερουσιαστή για Λιβύη-Τουρκία


Δεν διέψευσε η Αμερικανή υπουργός Εξωτερικών το ενδεχόμενο μεταφοράς φορτίων όπλων από την Λιβύη στην Τουρκία και από εκεί στη Συρία καθώς δεν απάντησε στην ερώτηση που της απεύθυνε ο γερουσιαστής των ρεπουμπλικάνων Rand Paul αιφνιδιάζοντας την Χίλαρι Κλίντον κατά τη διάρκεια της κατάθεσής στην επιτροπή ακροάσεων του Κογκρέσου για τα γεγονότα στη Βεγγάζη της Λιβύης. .
«Είναι εν γνώσει σας η εμπλοκή των ΗΠΑ σε μεταφορές ή παραγγελίες όπλων από τη Λιβύη με αυτά να καταλήγουν στην Τουρκία?» ρώτησε ο αμερικανός γερουσιαστής. .
Η Αμερικανή υπουργός αφού άφησε να περάσουν κάποια δευτερόλεπτα ρώτησε: «Στην Τουρκία? Θα πρέπει να πάρω την ερώτηση αυτή στο αρχείο δεν μου έχει τεθεί ξανά στο παρελθόν ...» απάντησε η Κλίντον Η. εμφανώς αιφνιδιασμένη από την ερώτηση του γερουσιαστή.
Ο Παύλος όμως επέμεινε: «Είναι στα ρεπορτάζ των ΜΜΕ ότι φορτία εγκαταλείπουν την Λιβύη και ότι αυτά έχουν όπλα και αυτό που θα ήθελα να μάθω είναι εάν το παράρτημα (σ.σ. εννοεί της CIA) που βρίσκεται στη Λιβύη εμπλέκεται με τον καθοιονδήποτε τρόπο στην αγορά, πώληση ή απόκτηση όπλων και από εκεί στη διοχέτευσή τους σε τρίτες χώρες, σε οποιεσδήποτε χώρες, της Τουρκίας συμπεριλαμβανομένης »
Η Η. Κλίντον χωρίς να μπορεί να απαντήσει επί της ουσίας είπε: «Γερουσιαστά θα πρέπει στη συγκεκριμένη περίπτωση να απευθύνεται την ερώτηση αυτή στην υπηρεσία που ελέγχει το παράρτημα και εγώ από την πλευρά μου θα δω τις πληροφορίες υπάρχουν διαθέσιμες ...»
«Ώστε λέτε ότι δεν ξέρετε» την ρωτά πάλι ο γερουσιαστής.
«Όχι, δεν ξέρω, δεν έχω καμία πληροφορία για αυτό».
Αυτό πάντως που εννοούσε ο γερουσιαστής αλλά δεν είπε είναι εάν τα όπλα αυτά καταλήγουν στους αντάρτες-ακτιβιστές-επαναστάτες-δημοκράτες στη Συρία και φυσικά το ίδιο εννόησε και η Κλίντον η οποία όμως δεν το διέψευσε! Αντίθετα παρέπεμψε τον γερουσιαστή στη CIA για να πάρει απάντηση ...
Κατά τα άλλα το σφυροκόπημα που δέχθηκε η Κλίντον από τον Paul συνεχίστηκε. Αναφερόμενος στα γεγονότα στη Λιβύη και στο θάνατο του Αμερικανού πρεσβευτή Chris Stevens μαζί με τρία ακόμη άτομα στη Βεγγάζη ο γερουσιαστής της είπε τα εξής εκπληκτκιικά:
«Σε τελική ανάλυση, πιστεύω ότι με την έξοδο σας, αποδέχεστε ενοχή για τη μεγαλύτερη τραγωδία από την 11 Η. ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ. Εάν ήμουν εγώ ο πρόεδρος εκείνη την εποχή και ανακάλυπτα ότι δεν έχετε διαβάσει τα τηλεγραφήματα θα σας είχα απαλλάξει των καθηκόντων σας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr