Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Όλη η λίστα με τα δάνεια!



Όλη η λίστα με τα δάνεια!
Σκοτεινές διαδρομές με διορισμούς δανειοληπτών στα διοικητικά συμβούλια του ιδρύματος, Ελβετικές εταιρείες και έναν απίστευτο χορό εκατομμυρίων φέρνει στο φως η …εξωδικαστική συνέχεια της αντιπαράθεσης Πάνου Καμμένου – Αντρίκου Παπανδρέου. Η λίστα που δημοσίευσε ο Πάνος Καμμένος σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης έχει δύο επισημάνσεις που αφορούν κολοσσιαία ποσά και συνδέονται με την εταιρεία που διοργάνωνε τα «πράσινα» συνέδρια του Ανδρίκου Παπανδρέου!
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ χαρακτηρίσει αυτά τα ποσά ως“θαλασσοδάνεια” που δόθηκαν στην εταιρεία πριν την κατάρρευση. Η έρευνα του “Newsbomb” όμως, βρήκε κάτι αρκετά περίεργο όσον αφορά τον επιχειρηματία κ.Γριβέα, ιδιοκτήτη της επίμαχης εταιρείας. Είναι μέλος του ΔΣ της Hellenic Post Credit (θυγατρική του ΤΤ)!Γεγονός που προκαλεί ήδη τριγμούς σε πολιτική και δικαιοσύνη. Ήδη στο Newsbomb έρχονται πληροφορίες που επιβεβαιώνουν αυτή την σκοτεινή σχέση, προσπαθώντας ταυτόχρονα να την «χρεώσουν» η μία διοίκηση στην άλλη! Εάν αυτά τα ποσά όντως αντιστοιχούν σε δάνεια δεν έχουν εξυπηρετηθεί, τότε εγείρεται μεγάλο θέμα για την διαδικασία εξπρές που έγινε Παρασκευή βράδυ, ώστε να δημιουργηθεί η “Bad Bank”. Γνώριζαν αυτά τα στοιχεία όσοι ενεπλάκησαν σε αυτή την βιαστική ενέργεια; Όταν μάλιστα γνωρίζουν ότι ο Ελληνικός λαός θα κληθεί να πληρώσει με το αίμα του τυχόν αδιαφανείς επισφάλειες;
Ο κύριος Ανδρίκος Παπανδρέου εγνώριζε την «χρυσή» σχέση των χρυσών χορηγών του;
Σύμφωνα μάλιστα με παλαιότερα δημοσιεύματα: «Ο κ. Γριβέας μέσω της C&C και ο Αντρίκος Παπανδρέου μέσω μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης με την επωνυμία i4cesne, συνεργάζονταν και έκαναν διάφορα συνέδρια, στα οποία χορηγός ήταν μεταξύ άλλων το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, άλλες υπό κρατικό έλεγχο εταιρείες και υπουργεία.
Σημειώνουμε μια λεπτομέρεια που έχει τη σημασία της: Οταν έγινε η σύσταση της εταιρείας Post Bank Green Institute το Ταχ. Ταμιευτήριο δεν εξέδωσε καν ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο, ως όφειλε ως εισηγμένη εταιρεία, προκειμένου να μη λάβει η συνεργασία δημοσιότητα (η ενημέρωση έγινε εκ των υστέρων και έμμεσα στις οικονομικές καταστάσεις που δημοσιοποίησε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Αλλά και εκεί δεν ήταν πλήρης, αφού δεν αναφερόταν ο συνέταιρος).
Οταν το όλο θέμα απέκτησε δημοσιότητα μετά από έρευνα της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» για τα πρόσωπα που συνθέτουν την πράσινη μπίζνα του ΤΤ ο κ. Παπαδόπουλος προσπαθούσε να κερδίσει χρόνο και δεν απαντούσε στις γραπτές ερωτήσεις που του είχαν τεθεί. Στη διάρκεια της έρευνας αντικαταστάθηκε ο κ. Γριβέας από διευθύνων σύμβουλος της Post Bank Green Institute (παρέμεινε όμως στο διοικητικό συμβούλιο)
…Πριν από μερικές εβδομάδες το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κατήγγειλε τις δανειακές συμβάσεις που είχε με την C&C International, καθώς της είχε χορηγήσει δάνεια πολλών εκατομμυρίων ευρώ χωρίς επαρκείς εγγυήσεις.
Την ίδια περίπου περίοδο παραιτήθηκε και ο αντιπρόεδρος του Ταχ. Ταμιευτηρίου, Σπύρος Παντελιάς. Δημοσίως οι λόγοι που επικαλέστηκε ήταν προσωπικοί. Ομως αρκετοί γνωρίζουν ότι δεν ήταν λίγες οι διαφωνίες με τον πρόεδρο του ΤΤ σε αρκετά θέματα μεταξύ των οποίων και η παραπάνω υπόθεση.
Τελικώς, η όλη συνεργασία διεκόπη με τον ίδιο τρόπο: με την ελάχιστη δυνατή πληροφόρηση. Να δούμε εάν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα ζητήσει από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο να αναφέρει, όπως υποχρεούται, τον πωλητή των μετοχών και το τίμημα, καθώς και εάν συντρέχουν άλλοι λόγοι που συνδέονται με τη διακοπή της συνεργασίας. (Του Χ. Ιωάννου στην Ελευθεροτυπία)».
Τι συμβαίνει λοιπόν;
http://a.media.newsbomb.gr/galleries/273769/Capture3.jpg
http://a.media.newsbomb.gr/galleries/273769/Capture1.jpg
http://a.media.newsbomb.gr/galleries/273769/Capture2.jpg
http://a.media.newsbomb.gr/galleries/273769/1.jpg