Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Στοιχεία –σοκ: Σαν τα μανιτάρια «ξεφυτρώνουν» οι σύγχρονοι μαυραγορίτες!!!!!!

dakepekoz: Και στην επαρχία γνωρίζουν άνθηση!! Καλυμμένες γύρω γύρω με διαφημίσεις για να μην έχεις τη δυνατότητα να δεις τον εσωτερικό τους χώρο, αυτές οι αποκρουστικές επιχειρήσεις, προκαλούν εκτός των άλλων ανατριχίλα!!! Πού καταντήσαμε....


Μία τραγική συνέπεια της οικονομικής κρίσης, που σίγουρα έχει γίνει αντιληπτή από όλους, είναι η τρομακτική άνθηση, 

την οποία γνωρίζουν τα καταστήματα αγοράς χρυσού και τα ενεχυροδανειστήρια που εκμεταλλεύονται τον πόνο των δοκιμαζόμενων Ελλήνων πολιτών.


Άνθρωποι κάθε ηλικίας αλλά κυρίως χαμηλοσυνταξιούχοι και άνεργοι καταθέτουν τις αναμνήσεις μίας ζωής, προκειμένου να εξασφαλίσουν λίγα ευρώ για να ζήσουν.

Αντί πινακίου φακής πουλάνε ή αφήνουν ενέχυρα, τα οποία δεν θα πάρουν ποτέ, βέρες, δαχτυλίδια, χρυσά δόντια, κοσμήματα, αναμνηστικά και κάθε είδους οικογενειακά κειμήλια.

Η θλιβερή αυτή εικόνα πιστοποιείται πλέον και με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, που διαβιβάστηκαν στη Βουλή ως απάντηση σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Κυριαζίδη.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία, τα καταστήματα αυτά την τελευταία τριετία των μνημονίων σημειώνουν κατακόρυφη άνοδο.

• Το 2010 έκαναν έναρξη 81 επιχειρήσεις με το συγκεκριμένο αντικείμενο, ενώ δηλώθηκε και η έναρξη λειτουργίας 28 υποκαταστημάτων.

• Το 2011 έκαναν έναρξη 198 επιχειρήσεις και δηλώθηκε και η έναρξη 121 υποκαταστημάτων.

• Το 2012 έκαναν έναρξη 274 επιχειρήσεις και δηλώθηκε και έναρξη 245 υποκαταστημάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στους 292 ελέγχους που έχει διενεργήσει το ΣΔΟΕ το ποσοστό παραβατικότητας ξεπερνά το 60%, ενώ, όπως αναφέρεται έχουν ήδη προκύψει 1885 παραβάσεις και οι έλεγχοι συνεχίζονται.

Τα περισσότερα από αυτά τα καταστήματα βρίσκονται στο κέντρο των Αθηνών αν και γνωρίζουν το τελευταίο διάστημα μεγάλη εξάπλωση και στα προάστια, που επίσης πλήττονται βάναυσα από την κρίση.
http://georgekaragiannis.blogspot.gr/2013/01/blog-post_23.html