Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Η Merck σταματά το Erbitux από τα ελληνικά νοσοκομεία



Μια ακόμη γερμανική φαρμακοβιομηχανία, μετά την Biotest τον περασμένο Ιούνιο, αποφάσισε να αναστείλει την αποστολή του φαρμάκου Erbitux το οποίο είναι για  καρκινοπαθείς στα ελληνικά νοσοκομεία, εξαιτίας των σωρευμένων χρεών που έχουν απέναντι στην εταιρεία.
Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο Matthias Zachert επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών της φαρμακοβιομηχανίας Merck KGaA.
Ο Zachert έκανε την παραπάνω ανακοίνωση μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Boersen-Zeitung: «Η απόφασή μας αυτή είναι μόνο για την Ελλάδα όπου αντιμετωπίζουμε αρκετά προβλήματα και αφορά μόνο ένα προϊόν», είπε μεταξύ άλλων ο Zachert ο οποίος τόνισε ότι τα δημόσια νοσοκομεία σε ορισμένες χώρες της €ζώνης εξαιτίας των οικονομικής κρίσης αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα κάλυψης των χρεών τους.
Εκπρόσωπος της εταιρείας μιλώντας στο Reuters επιβεβαίωσε πως η αναστολή εξαγωγής στα ελληνικά νοσοκομεία  φορά το Erbitux λέγοντας πως οι Έλληνες μπορούν ακόμη να το προμηθεύονται από τα φαρμακεία.
«Κάποιες χώρες έχουν πάρει μέτρα για να πληρωθούν οι λογαριασμοί των νοσοκομείων προς τις φαρμακευτικές εταιρείες όπως η Ισπανία και αυτό έχει βελτιώσει μερικώς την κατάσταση, αλλά αυτή εξακολουθεί να παραμένει κρίσιμη» είπε ακόμη ο  Zachert.
Το Erbitux είναι το δεύτερο φάρμακο με τις καλύτερες πωλήσεις της συγκεκριμένης γερμανικής φαρμακοβιομηχανίας αποδίδοντας 855 εκατ. € το 2011.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr