Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

"Μπαρουταποθήκη" το ΠΑΣΟΚ - απίστευτοι διάλογοι


Ο Βενιζέλος χάνει το κόμμα

Το αντάρτικο λαμβάνει, πλέον, διαστάσεις εξέγερσης στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος "λούζεται" τις ραδιουργίες και τα παρασκήνια που ο ίδιος οργάνωνε στους πολιτικούς του αντιπάλους κατά το παρελθόν, στην προσπάθειά του ανέλιξης στον θώκο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ....

Δεν είμαστε θέση να απαντήσουμε τώρα για το αν θα ψηφίσουμε τα μέτρα ήταν η απάντηση που έδωσαν ορισμένοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ όταν ερωτήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας τι στάση θα κρατήσουν στην κρίσιμη ψηφοφορία και ενώ νωρίτερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της τετράωρης συνεδρίασης την Τετάρτη στα γραφεία του κόμματος, σύμφωνα με πληροφορίες, έθεσε θέμα κομματικής πειθαρχίας λέγοντας πως «στηρίζουμε τα μέτρα και την κυβέρνηση, όποιος δεν θέλει χωρίζουν οι δρόμοι μας».

Μιχάλης Κασσής: Εγώ δεν τα ψηφίζω

Ο μοναδικός βουλευτής που δήλωσε ευθέως πως θα καταψηφίσει τα μέτρα είναι ο Μιχάλης Κασσής.

Ο κ. Κασσής αμέσως μετά την τοποθέτησή του αποχώρησε από τη συνεδρίαση, ενώ χαρακτηριστικό είναι το επεισόδιο που ακολούθησε λίγη ώρα αργότερα έξω από τα γραφεία της Ιπποκράτους με πρωταγωνιστή τον ίδιο και τους Γιώργο Ντόλιο και Μάρκο Μπόλαρη.

Ο Μιχάλης Κασσής απευθυνόμενος στους δύο συναδέλφους του τους είπε σε έντονο ύφος «εγώ απαλλάχθηκα, εσείς να δούμε τι θα κάνετε, που θέλετε να μείνετε για να γίνετε υπουργοί».

Σκανδαλίδης-Κουτσούκος-Τζάκρη-Μπόλαρης: Θα σου απαντήσουμε όταν θέλουμε εμείς

Οταν ο Κώστας Σκανδαλίδης πήρε το λόγο είπε σε έντονο ύφος πως «εγώ δεν είμαι έτοιμος να απαντήσω» και στη συνέχεια αποχώρησε από τη συνεδρίαση.

Στο ίδιο κλίμα ήταν και οι τοποθετήσεις των βουλευτών Θεοδώρας Τζάκρη, Γιάννη Κουτσούκου και Μάρκου Μπόλαρη, οι οποίοι φάνηκαν να μην είναι έτοιμοι να δώσουν μια σαφή απάντηση για το ποια στάση θα κρατήσουν στην κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα.

Την ίδια γραμμή φαίνεται ότι ακολουθεί και ο βουλευτής Παραστατίδης ο οποίος όμως έλειπε από τη συνεδριαση.

Ο Χρυσοχοΐδης

Σε εντελώς διαφορετικό κλίμα ήταν οι τοποθετήσεις του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ο οποίος ανέφερε πως στο ΠΑΣΟΚ δεν υπήρχαν ποτέ τσάμπα μάγκες και εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός οι «ακόμη και νέοι συνάδελφοι εντάχθηκαν κατηγορία αυτή». «Οποιος δεν συμφωνεί με εισήγηση προέδρου να το δηλώσει και να αποχωρήσει τώρα». 

Ο Θάνος Μωραΐτης από την πλευρά του χαρακτήρισε άδικη την κριτική περί συνωμοσιών και τόνισε πως «η διαχείριση που έγινε την Τετάρτη ήταν άστοχη». 

«Αν δεν στηριχθούν οι δεσμεύσεις, δεν υπάρχει πρόγραμμα» τόνισε από την πλευρά του ο Φίλιππος Σαχινίδης ενώ ο Βασίλης Κεγκέρογλου εξέφρασε την άποψη ότι «μας εκθέτει η πολιτική μας λειτουργία», τονίζοντας ότι χρειάζεται συλλογικότητα.

Kακλαμάνης: Πρόεδρε αυτοί που σε δόξασαν σε λοιδορούν

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο διάλογος που έγινε μεταξύ του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστουλου Κακλαμάνη και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

«Κακώς δημιουργήθηκε θέμα σήμερα η εικόνα μας δεν ήταν η χειρότερη. Σε όλα τα κόμματα υπήρξαν διαφοροποιήσεις» είπε ο κ. Κακλαμάνης και πρόσθεσε: «Πρόεδρε αυτοί που σε δόξασαν σε λοιδορούν σήμερα».

«Αυτοί που με προβοκάρανε» του απάντησε ο κ. Βενιζέλος για να συμφωνήσει μαζί του ο κ. Κακλαμάνης: «Ναι αυτοί που σε προβοκάρανε». «Εχει σημασία η ακριβολεξία», πρόσθεσε σε έντονο ύφος ο προέδρος του ΠΑΣΟΚ.

Τον λόγο έλαβε και ο βουλευτής Χρήστος Αηδόνης ο οποίος τόνισε πως η εικόνα ενός ΠΑΣΟΚ που σύρεται και αιφνιδιάζεται δεν μας τιμά. «Χθες δήλωσα πως δεν με ενδιαφέρει να αποτελέσω μέρος συνιστώσας, ούτε να της ΝΔ, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ» και πρόσθεσε: «Δεν με ενδιαφέρει και καμία στρατηγική καθαρών λύσεων που οδηγεί το ΠΑΣΟΚ σε συνεχή συρρίκνωση και το μετατρέπει σε καθαρό και μικρό κόμμα. Θα ήθελα να γνωρίζω τι ακριβώς ψηφίζω όχι για να αρνηθώ την ευθύνη μου αλλά για να την συνειδητοποιήσω απόλυτα». «Η διαδικασία που προτείνετε δεν μας βοηθά», κατέληξε.

Στο τέλος της συνεδρίασης το λόγο πήρε και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ο οποίος ανέφερε πως «Δεν νοείται να φύγουμε χωρίς μια απόφαση, η κοινοβουλευτική ομάδα αποφάσισε να στηρίξει τα μέτρα».

Αμέσως μετά τη συνεδρίαση υπήρξε έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ του Λεωνίδα Γρηγοράκου και του Πάρι Κουκουλόπουλου, όταν ο πρώτος τον κατηγόρησε για την εικόνα του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, φωνάζοντας στα
σκαλιά: Κ@λ@παιδο σε φέραμε στο ΠΑΣΟΚ για να το διαλύσεις...

http://planet-greece.blogspot.com/2012/11/blog-post_8664.html