Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Πώς θα πληρώσετε τις δόσεις στην εφορία

Σε λειτουργία είναι πλέον η νέα ηλεκτρονική εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, του υπουργείου Οικονομικών, για την ενημέρωση των φορολογουμένων σε ότι αφορά τον αριθμό και το ύψος των δόσεων

Πώς θα πληρώσετε τις δόσεις στην εφορία
που πρέπει να πληρώσουν για τον φόρο εισοδήματος του 2011.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν  να μπουν  στην ιστοσελίδα «www.gsis.gr»  και χρησιμοποιώντας το ΑΦΜ τους, αλλά και τον αριθμό ειδοποίησης του εκκαθαριστικού, να ενημερωθούν για τις δόσεις.
Σύμφωνα με το υπουργείο οι δόσεις έχουν υπολογιστεί μέσω Taxisnet, ενώ περιλαμβάνονται και όσοι δεν έχουν πληρώσει την δόση Ιουνίου ή Ιουλίου.
Η συγκεκριμένη ομάδα φορολογουμένων καλείται να πληρώσει  τη συγκεκριμένη δόση με προσαύξηση «1%» μέχρι το τέλος του Αυγούστου και στη συνέχεια να μπουν στη ρύθμιση με έξι μηνιαίες δόσεις μέχρι τον Φεβρουάριο του 2013.
Η πληρωμή του εκκαθαριστικού σημειώματος μπορεί να γίνει μέχρι σε 7 μηνιαίες δόσεις για όσους δήλωσαν φέτος οικογενειακό εισόδημα μέχρι 60.000 ευρώ, αρχής γενομένης από τη δόση που λήγει 31 Αυγούστου 2012.
Σε ότι αφορά τους φορολογούμενους οι οποίοι έχουν καταβάλει την πρώτη δόση στις 30 Ιουνίου 2012, έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν το υπόλοιπο ποσό σε επτά δόσεις από 31 Αυγούστου 2012.
Οι φορολογούμενοι που έχουν καταβάλει την πρώτη δόση στις 31 Ιουλίου 2012 μπορούν να πληρώσουν το υπόλοιπο σε 6 δόσεις από 30 Σεπτεμβρίου 2012.
Τέλος, όσων η εκκαθάριση γίνεται με ημερομηνία μετά την 31 Αυγούστου 2012, το ποσό  μπορεί να πληρωθεί σε τόσες ισόποσες δόσεις όσοι είναι οι μήνες που απομένουν μετά την ημερομηνία βεβαίωσης και μέχρι τον Φεβρουάριο 2013.
Διαβάστε επίσης: