Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Γιούνκερ: Συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις για να πάρετε την επόμενη δόση


Σχεδόν δύο ώρες διήρκησε η συνάντηση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο του Eurogroup, κ. Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στο Μέγαρο Μαξίμου το απόγευμα της Τετάρτης.

                     Γιούνκερ: Συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις για να πάρετε την επόμενη δόση
Σε δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Σαμαράς έστειλε μηνύματα μέσα και έξω από την Ελλάδα, «για όσους ποντάρουν στην έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ» πως θα διαψευστούν. Στο ίδιο κλίμα ήταν και οι δηλώσεις του Προέδρου του Eurogroup, o οποίος αφού τόνισε την στήριξή του στις προσπάθειες τόσο της κυβέρνησης όσο και του ίδιου του ελληνικού λαού, έστειλε και εκείνος με τη σειρά του μηνύματα σε κεντρική και βόρεια Ευρώπη να πάψουν να γίνονται εμπρηστικές δηλώσεις που από μόνες τους έχουν καθυστερήσει τις ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα, αλλά και την σταθεροποίηση στον τομέα των επιχειρήσεων.
Ο κ. Γιούνκερ σε ερώτηση δημοσιογράφου, απάντησε πως δεν τάσσεται υπέρ της παροχής ενός τρίτου πακέτου στήριξης στην ελληνική οικονομία, ωστόσο κάθε εξέλιξη θα διαφανεί όπως τόνισε από την ίδια την έκθεση της Τρόικας. Ο κ. Γιούνκερ αφού εξήρε τις προσπάθειες που γίνονται, ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις και την δημοσιονομική προσαρμογή ώστε να πάρει την επόμενη δόση, ενώ ξεκαθάρισε ότι μία πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, με την οποία είναι αντίθετος, θα μπορούσε να οδηγήσει σε πλήρη διάλυση της ίδιας της Ευρωζώνης.
   http://www.newsbomb.gr/politikh/story/228102/gioynker-synehiste-tis-metarrythmiseis-gia-na-parete-tin-epomeni-dosi