Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Βρέθηκε το κρησφύγετο του Θεοφίλου στη Λαμία


Βρέθηκε πριν από λίγο από άντρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στη Λαμία διαμέρισμα που είχε νοικιάσει ο 29χρονος Αναστάσιος Θεοφίλου. Κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έχει αποκλείσει το διαμέρισμα και το ερευνά σπιθαμή προς σπιθαμή, ενώ θα γίνει έρευνα για αποτυπώματα και τυχόν γενετικό υλικό.

Βρέθηκε το κρησφύγετο του Θεοφίλου στη Λαμία
Υπενθυμίζουμε, πως στη κατοχή του δράστη είχαν βρεθεί και 7 κλειδιά, τα οποία ερευνάται αν αφορούν νέες γιάφκες και κρησφύγετα της Συνομωσίας Πυρήνων της φωτιάς. Ένα από αυτά τα κλειδιά  άνοιξε και την πόρτα αυτού του διαμερίσματος. Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σε έρευνα που προηγήθηκε στο πατρικό σπίτι του δράστη στη Θεσσαλονίκη, ανακάλυψε και μία κάμερα που ήταν τοποθετημένη σε ποδήλατο και είχε καταγεγραμμένο οπτικό υλικό παρακολούθησης από την Εθνική Τράπεζα της Λαμίας, κάτι που κάνει τους Αστυνομικούς να πιστεύουν, ότι ο δράστης μαζί με τους συνεργούς του, ετοίμαζαν ληστεία σε βάρος του συγκεκριμένου υποκαταστήματος, ενώ βαθύτερη εκτίμηση είναι πως οι δράστες συγκέντρωναν χρήματα για την επαναχρηματοδότηση της οργάνωσής τους, για τυχόν αγορά οπλισμού και ενοικίαση διαμερισμάτων.
Για το συγκεκριμένο θέμα ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ κ. Χρ. Μανούρας ανέφερε στις δηλώσεις του: «Στις 16 του Αυγούστου αναχώρησε από την Αθήνα την 12.18 ώρα με τον ΟΣΕ για τη Λαμία, μέσω Λιανοκλαδίου, όπου υπάρχει ανταπόκριση γραμμής Λαμία - Στυλίδα. Η έκδοση εισιτηρίου είχε γίνει μια ώρα πριν την αναχώρηση. Στις 18 του μήνα επέστρεψε από Λιανοκλάδι στις 08.10 το πρωί στην Αθήνα. Αξίζει να σημειωθεί η ανεύρεση βιντεοκάμερας, κατά τη διάρκεια της κατ’ οίκον έρευνας, η οποία είχε προσαρμοστεί στο πίσω μέρος σέλας ποδηλάτου, και με τον τρόπο αυτό γινόταν βιντεοσκόπηση της Εθνικής Τράπεζας της Λαμίας, καθώς και των γύρω αυτής δρόμων. Το ποδήλατο ήταν χρώματος μπλε με λευκό παγουράκι. Στην τσάντα, που έφερε ο Θεοφίλου κατά τη σύλληψή του, βρέθηκε, πέραν των ρούχων του, και ένας υπνόσακος. Υπενθυμίζεται ότι για οποιαδήποτε πληροφορία και ειδικότερα από την περιοχή της Λαμίας και της Πάρου, οι πολίτες παρακαλούνται να επικοινωνούν στους αριθμούς κλήσης 170, 1014 και 1964 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας».