Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου, Merkel - Schaueble: Η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ - Πρέπει να λάβει την 6η δόση το πρώτο 15νθήμερο του Νοεμβρίου


Τηλεφωνική επικοινωνία με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Α. Merkel είχε σήμερα ο Πτωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, μετά από πρωτοβουλία της κ. Μerkel, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο.
Να σημειωθεί ότι η επικοινωνία αυτή έλαβε χώρα λίγα 24ωρα πριν την κρίσιμη συνάντηση της Merkel με τον Γάλλο πρόεδρο, Ν. Sarkozy, στο Βερολίνο, την Κυριακή, με κεντρικό θέμα την ελληνική κρίση.
Υπενθυμίζεται ότι η συνάντηση της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί στις 18.00 ώρα Ελλάδος.
Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές στην Αθήνα, η κ. Merkel δεν ανακοίνωσε κάτι καινούργιο στον κ. Παπανδρέου και η συνομιλία των δύο ηγετών περιστράφηκε γύρω από τις εξελίξεις στην ΕΕ και την ευρωζώνη, καθώς και την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας.
Συζητήθηκαν επίσης, κατά τις ίδιες πηγές, τα αποτελέσματα της χθεσινής συνεδρίασης του Eurogroup, καθώς και η πορεία υλοποίησης των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου. Από την πλευρά του, ο Έλληνας πρωθυπουργός επανέλαβε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προωθήσει τις αναγκαίες αλλαγές και να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα.
Την ίδια ώρα, σε νέες του δηλώσεις ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, W. Schaueble,επισήμανε ότι η Ελλάδα πρέπει να λάβει την 6η δόση του δανείου κατά το πρώτο 15νθήμερο του Νοεμβρίου. Διαβεβαίωσε παράλληλα ότι "η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ και θα παραμείνει".
Όπως παράλληλα ανέφερε, η συμμετοχή των ιδιωτών στο σχέδιο ανταλλαγής του ελληνικού χρέους είναι ένα θέμα που συζητείται στους κύκλους της Ευρωζώνης.
Αναφερόμενος δε στην κατάσταση των ευρωπαϊκών τραπεζών, ο Γερμανός αξιωματούχος επισήμανε ότι οι κίνδυνοι έχουν αυξηθεί, ωστόσο γνωστοποίησε την πρόθεση των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων να παρέχουν στήριξη στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

www.bankingnews.gr