Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ: ΑΔΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΑΝΗΘΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μετά από πολιτική «κυοφορία» αρκετών μηνών η ανάλγητη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προχώρησε με προκλητικό τρόπο στην απόφαση για την εφαρμογή της «εργασιακής εφεδρείας – απόλυσης».
Είναι εγκληματικό και πολιτικά ανήθικο από τη μια η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να προχωρά σε δημιουργία 70 νέων κρατικών δομών και σε αδιαφανείς προσλήψεις, παραβιάζοντας το νόμο που η ίδια ψήφισε, και από την άλλη να καταργεί κάθε προγραμματισμό και να ποδηγετεί εργασιακά δικαιώματα επιβάλλοντας το καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας - απόλυσης σε 30.000 μισθωτούς.
Επιδιώκει να εξοικονομήσει 200 εκ. ευρώ την ίδια ώρα που ευλογεί σπατάλες δισεκατομμυρίων για «λειτουργικά» έξοδα Υπουργείων. Στο όνομα της εκταμίευσης της έκτης δόσης καταρρακώνει τους εργαζόμενους και κάθε έννοια δικαίου και κοινωνικής πολιτικής.
Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. καταγγέλλει τη νέα αντιλαϊκή, αντεργατική και άδικη κυβερνητική απόφαση.
Καταγγέλλει τον κυβερνητικό σχεδιασμό να επεκτείνει το δυσμενές αυτό μέτρο και στο χώρο της εκπαίδευσης (δηλώσεις Υφυπουργού κ. Χριστοφιλοπούλου) την ίδια ώρα που υπάρχουν, μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς χιλιάδες λειτουργικά κενά.
Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι «πειραματόζωα» ούτε αριθμοί.
Είναι πολίτες αυτού του τόπου που προσλήφθηκαν με πλήρη διαφάνεια και αξιοκρατία στο Ελληνικό Δημόσιο, εργάζονται ακούραστα για το καλό των παιδιών του λαού μας, υπηρετώντας τη Δημόσια Δωρεάν Εκπαίδευση και στηρίζοντας την ελληνική κοινωνία.
Οι εργαζόμενοι και το σύνολο της κοινωνίας μας να στείλει στην εφεδρεία την κυβέρνηση!!!

Για τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας



Κόκκινος Χαράλαμπος

Ανδρουλάκης Μάνος