Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Κόλαφος για την κυβέρνηση οι ανακοινώσεις του Eurogroup


Θα περίμενε κανείς με βεβαιότητα σήμερα, μια έντιμη παραίτηση της κυβέρνησης και την προκήρυξη εκλογών.  Ωστόσο ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος προφανώς πρωθυπουργεύει ατύπως, θα περιοριστεί σε μια συνέντευξη τύπου, σε μια ακόμα από τις προσφιλείς του προσπάθειες διαστρέβλωσης της αλήθειας.
Μα τι ακριβώς να μας εξηγήσει ο κ. Βενιζέλος;  Οι ανακοινώσεις του Eurogroup τα είπαν όλα και τον έδωσαν στεγνά, σε ένα ρεσιτάλ ωμότητας και κυνισμού, που θα ζήλευε και ο Αρτέμης Μάτσας:
Οι εταίροι μας  προεξοφλούν ότι τα παράλογα μέτρα που εν μέσω του πανικού της ανακοίνωσε η κυβέρνηση, δεν πρόκειται να εφαρμοστούν
Συνεπώς είναι αδύνατον να πιαστούν οι στόχοι είτε του ’11 είτε του ‘12
Συνεπώς η συμφωνία της 21ης Ιουλίου χρήζει αναθεώρησης (κάτι που πρώτα γράφτηκε εδώ στο antinews, για να ευλογήσουμε και τα γένια μας)
Συνεπώς η 6η δόση βρίσκεται υπό αίρεση και δεν πρόκειται να δοθεί πριν το Νοέμβριο
Συνεπώς προετοιμαστείτε για ένα ηχηρό κανόνι (το χρηματιστήριο και ιδιαίτερα ο FTSEB ξεκίνησαν ήδη, επιστρέφοντας στη δεκαετία του ’80 και που είσαι ακόμα)
Τι άλλο πρέπει να γίνει για να απαγκιστρωθούν οι κύριοι αυτοί από τις υπουργικές καρέκλες;
Από το Σεπτέμβριο με εμπεριστατωμένες αναλύσεις ενημερώναμε τον κόσμο και προειδοποιούσαμε την κυβέρνηση σχετικά με την κατάρρευση της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου και την επικείμενη βίαιη αναδιάρθρωση, που θα διαλύσει τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία.
Η κυβέρνηση, όχι απλώς κώφευε, όχι μόνο κοιμόταν όρθια, αλλά είχε και το θράσος να στήνει επικοινωνιακά παιχνίδια με βασικό πρωταγωνιστή τον εμίρη του Κατάρ (ο οποίος κάθε μέρα που περνάει χάνει και καμιά δεκαριά εκατομμύρια ευρώ από τη δήθεν συμφωνία του τραπεζικού κολοσσού).
Την ώρα που η συνοχή της κοινωνίας καταρρέει υπό το βάρος της ληστρικής επιδρομής του Πασοκικού Αττίλα, που η κατάσταση στην Αθήνα με τις καταλήψεις των υπουργείων μυρίζει 1944 και που η κατάσταση στην εξωτερική πολιτική μυρίζει 1974, παρακολουθούμε μουδιασμένοι έναν εξαφανισμένο, θλιμμένο πρωθυπουργό, έναν αναπληρωτή που πρωθυπουργεύει να προσπαθεί να περισώσει το ανύπαρκτο πολιτικό του μέλλον με επικοινωνιακές αρλούμπες και έναν αντιπρόεδρο που χαζολογεί δεξιά και αριστερά σα μαθητριούλα του γυμνασίου.