Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Εισήγηση για εκλογές το Νοέμβριο

Επιστρέφοντας από τις ΗΠΑ όπου ήδη βρίσκεται, μετά από περίπου μια εβδομάδα, ο Γιώργος Παπανδρέου θα έχει μπροστά του ολοκληρωμένο το παζλ της πολιτικής πραγματικότητας, την οποία καλείται να διαχειριστεί. Και να αποφασίσει τι σκοπεύει να πράξει.
Η τηλεδιάσκεψη της τρόικας με τον....
Ευάγγελο Βενιζέλο, θα έχει δείξει πόσο κοντά βρισκόμαστε στην εκταμίευση της 6ης δόσης, προκειμένου να μην κηρύξει η Ελλάδα στάση πληρωμών στα τέλη Οκτωβρίου.
Οι επαφές που θα έχει ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα φωτίσουν περισσότερο τις προοπτικές της χώρας μας να εξασφαλίσει εφεδρείες πολιτικής στήριξης από τις ΗΠΑ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Τέλος, το Μέγαρο Μαξίμου θα έχει παραλάβει στα τέλη της επόμενης εβδομάδας,ποιοτική δημοσκόπηση που έχει ζητήσει, μετά την ανακοίνωση των «δύσκολων» μέτρων της εργασιακής εφεδρείας και της έκτακτης φορολόγησης των ακινήτων.
Όλα τα παραπάνω συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα έχει μια πλήρη εικόνα της ατζέντας. Και θα μπορεί να αποφασίσει για το κατά πόσο θα αποδεχθεί την εισήγηση που του έχει κατατεθεί εδώ και μερικές μέρες, και προβλέπει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών εντός του Νοεμβρίου. Και αφού πρώτα θα έχει επιχειρήσει να «στριμώξει» πολιτικά τη Νέα Δημοκρατία, καλώντας την Αξιωματική Αντιπολίτευση να στηρίξει όσα ζητούν οι Βρυξέλλες, υποστηρίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει.
Οι υποστηρικτές και… συντάκτες της εισήγησης περί πρόωρων εκλογών, εκτιμούν ότι εφόσον το ΠΑΣΟΚ οδηγηθεί στις κάλπες με «ακραία διλήμματα», και πολώνοντας την αντιπαράθεση με τη Νέα Δημοκρατία, για να «γρατζουνίσει» τις προτάσεις του Αντώνη Σαμαρά περί επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου, θα έχει πιθανότητες για ένα σαφώς καλύτερο αποτέλεσμα, από την… πολιτική συντριβή που προδιαγράφεται σύμφωνα με τα ευρήματα όλων των πρόσφατων δημοσκοπήσεων.
http://anti-ntp.blogspot.com/2011/09/blog-post_1614.html#more