Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Επιλογές Στελεχών Εκπαίδευσης - Χρονοδιάγραμμα επιλογής Σχολικών Συμβούλων ΠΕ70, ΠΕ60 και Ειδικής Αγωγής. Του αιρετού ΚΥΣΠΕ, ΠΑΛΗΓΙΑΝΝΗ ΒΑΣΙΛΗ


ΠΑΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΑΙΡΕΤΟΣ ΚΥΣΠΕ
ΤΗΛ. 6974 750409                                                                         
FAX: 210 3442287                                                                                  Αθήνα, 24/09/2011

Επιλογές Στελεχών Εκπαίδευσης - Χρονοδιάγραμμα επιλογής Σχολικών Συμβούλων ΠΕ70, ΠΕ60 και Ειδικής Αγωγής

Η διαδικασία και το αποτέλεσμα της επιλογής διευθυντών σχολείων επιβεβαίωσαν την προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας για πλήρη έλεγχο της διοικητικής πυραμίδας της εκπαίδευσης.
Δυστυχώς χάθηκε μία ακόμα ευκαιρία για την αναβάθμιση του κύρους και της αξιοπιστίας των στελεχών εκπαίδευσης.
Με τις παραπάνω επιλογές οι μόνοι που δικαιούνται να πανηγυρίζουν είναι οι αρνητές της αξιοκρατίας στο χώρο της εκπαίδευσης.
Πιστεύουμε πως δεν θα ζήσουμε παρόμοιες καταστάσεις στις επιλογές Σχολικών Συμβούλων που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Συγκεκριμένα, μετά την ψήφιση του Ν.4001/2011 που προβλέπει αποκλεισμό από τη διαδικασία επιλογής Σχολικών Συμβούλων όσων ανέλαβαν καθήκοντα διευθυντή σχολείου, οι εναπομείναντες υποψήφιοι Σχολικοί Σύμβουλοι ΠΕ70 είναι 563 από τους 1.136 που αρχικά συμμετείχαν.
575 δάσκαλοι, αξιόλογοι, με προσόντα και με διάθεση προσφοράς υποχρεώθηκαν να θέσουν εαυτούς εκτός διαδικασίας, κάτι που αποτελεί «ντροπή» για την ιστορία της Εκπαίδευσης, αφού η σκοπιμότητα επικράτησε της λογικής.
Στη διαδικασία συμμετέχουν επίσης 153 υποψήφιοι Σχολικοί Σύμβουλοι Προσχολικής Αγωγής. Από τους παραπάνω υποψηφίους Σχολικούς Συμβούλους (ΠΕ60 και ΠΕ70) υπέβαλαν ένσταση για τις αξιολογικές μονάδες που συγκέντρωσαν συνολικά με βάση τα μοριοδοτούμενα κριτήρια 328. Το Συμβούλιο Επιλογής Σχολικών Συμβούλων αυτό το διάστημα εξετάζει τις παραπάνω ενστάσεις και θα ολοκληρώσει αυτή την εξέτασή τους την επόμενη εβδομάδα.
Ταυτόχρονα, Δευτέρα ή Τρίτη θα κοινοποιήσει σε κάθε υποψήφιο Σχολικό Σύμβουλο Ειδικής Αγωγής (77 υποψήφιοι) τις αξιολογικές μονάδες δίνοντάς του πενθήμερη προθεσμία για υποβολή ενστάσεων.
Με την ολοκλήρωση της εκδίκασης όλων των ενστάσεων θα οριστούν ημερομηνίες πρόσκλησης των υποψηφίων σε συνέντευξη. Πιθανόν οι συνεντεύξεις να ξεκινήσουν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου και θα διαρκέσουν, αν όλα πάνε καλά, έως το τέλος Νοεμβρίου. Θυμίζω πως όσοι είναι κάτοχοι πτυχίων ή μεταπτυχιακού ή διδακτορικού διπλώματος αλλοδαπής και επιθυμούν να μοριοδοτηθούν γα τη γνώση της ξένης γλώσσας θα εξεταστούν προφορικά ενώπιον του Συμβουλίου από δύο εκπαιδευτικούς αντίστοιχης ειδικότητας. Σχετικά με τα θέματα «μελέτης περίπτωσης» δεν έχει αποφασιστεί ακόμα αν θα αναρτηθούν πριν από τη διαδικασία των συνεντεύξεων στο διαδίκτυο.
Η προστασία και η αναβάθμιση του θεσμού των Σχολικών Συμβούλων είναι υποχρέωση όλων μας.


Πάντα στη διάθεσή σας

  Παληγιάννης Βασίλης