Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Β΄ Φάση Αποσπάσεων Εκπαιδευτικών από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ


ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ   15Α - 10557  ΑΘΗΝΑ     ΤΗΛ. 210-3312793  &  6974 750407
www.dakepe.gr  e-mail: info@dakepe.gr
Αθήνα, 21/09/2011

Η «αναιτιολόγητη και μη αναμενόμενη αναβολή της συνεδρίασης του ΚΥΣΠΕ για τη Β΄ φάση των αποσπάσεων εκπαιδευτικών Π.Ε.» όπως τονίζεται στη σημερινή, κοινή ανακοίνωση των αιρετών εκπροσώπων του Κλάδου στο ΚΥΣΠΕ καταδεικνύει, για άλλη μια φορά, την έλλειψη ευαισθησίας και σοβαρότητας που χαρακτηρίζει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και στο θέμα των αποσπάσεων.
Ο εμπαιγμός και η κοροϊδία των συναδέλφων παραμένει…
Με την αγωνία τους στο κατακόρυφο παρακολουθούν το Υπουργείο Παιδείας να αναβάλλει τη συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ χωρίς καμιά εξήγηση.
Αποτελεί συνειδητή επιλογή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας να «εγκλωβίζει» χιλιάδες εκπαιδευτικούς σε ένα ιδιότυπο καθεστώς «ομηρίας»…
Δείχνει να μην αντιλαμβάνεται ότι πίσω από τις «αιτήσεις απόσπασης» υπάρχουν οικογένειες που «αιμορραγούν» οικονομικά συντηρώντας παραπάνω από ένα σπίτια, υπάρχουν συνάδελφοι με σοβαρά προβλήματα υγείας και οικογενειακές υποχρεώσεις.
Την ώρα που υπάρχουν - ακόμα και σήμερα - χιλιάδες λειτουργικά κενά στα σχολεία όλης της χώρας η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επιλέγει να μην ικανοποιήσει τις αιτήσεις απόσπασης των συναδέλφων.
Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει χωρίς αναβολές και προσκόμματα στην ολοκλήρωση της διαδικασίας των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θυμίζοντας τους ότι οι εκπαιδευτικοί δεν είναι αριθμοί αλλά είναι άνθρωποι με υποχρεώσεις.

Για τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας



Κόκκινος Χαράλαμπος

Ανδρουλάκης Μάνος