Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Ανακοινώνονται νέα μέτρα αύριο, ή την Δευτέρα



Νέα μέτρα θα ανακοινώσει σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση, την Κυριακή ή τη Δευτέρα. Πρόκειται για πακέτο διαφορετικό από τις έκτακτες εισφορές στα ακίνητα, οι οποίες δεν ικανοποίησαν την τρόικα και το Γιουρογκρούπ το οποίο ζήτησε αίμα από τους Έλληνες. Γι αυτό άλλωστε , όπως μαθαίνουμε, ο Βενιζέλος απαίτησε από τον πρωθυπουργό Παπανδρέου να επιστρέψει στην Ελλάδα, για να τον βοηθήσει να περάσει τα νέα μέτρα.
Μάλιστα, είπαν στον Βενιζέλο ότι δεν πιστεύουν στην θέσπιση έκτακτων μέτρων επειδή ήδη στην Ελλάδα υπάρχει κίνημα μη πληρωμής φόρων. Η λογική του έκτακτου δεν αρέσει στους δανειστές μας οι οποίοι ζητούν άμεση λήψη μέτρων μόνιμου χαρακτήρα που θα αποδώσουν στα κρατικά ταμεία για πάντα.
Τα μέτρα που σκέφτονται να ανακοινώσουν είναι:
  1. Άμεση εξομοίωση του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης. Από αυτόν τον χειμώνα η τιμή του θα εκτιναχθεί ακόμη και πάνω από 1,20 ευρώ. Τώρα, αν νομίζουν ότι έτσι θα εισπράξουν χρήματα είναι γελασμένοι. Διότι όταν θα κλείσουν όλοι τα καλοριφέρ τότε θα δούμε πόσο θα αυξηθούν τα έσοδα.
  2. Άμεσες απολύσεις, ακόμη και χωρίς εργασιακή εφεδρεία. Με τον τρόπο αυτό πιστεύουν ότι θα μειώσουν τις κρατικές δαπάνες για μισθοδοσία. Πώς θα μαζεύουν τις στρατιές ανέργων από τη νέα πλατεία… Κλαυθμώνος να δούμε…
  3. Άμεσο κλείσιμο δημόσιων οργανισμών και χιλιάδες υπαλλήλους στην ανεργία.
  4. Πώληση κρατικών παγίων περιουσιακών στοιχείων αρχής γενομένης από τη ΔΕΗ και τον ΟΠΑΠ.
  5. Κατάργηση του αφορολόγητου και τέλος στο μέτρο των αποδείξεων. Έτσι, εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες δεν θα παίρνουν επιστροφές φόρου κάθε χρόνο. Το μέτρο θα πλήξει φυσικά και τους χαμηλόμισθους και συνταξιούχους.
  6.  Ίσως και νέα μείωση μισθών στο δημόσιο τομέα με κατάργηση ακόμη και ότι απέμεινε από τα δώρα και τα επιδόματα.
  7. Και για να εξωραΐσουν την τρέλα, μπορεί να ανακοινώσουν και μέτρα του τύπου… μείωση βουλευτών που θα τεθεί σε κανένα δημοψήφισμα.
Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και οι συσκέψεις της Κυριακής θα κρίνουν το πρόγραμμα των νέων μέτρων.
Όπως και να έχει μας περιμένουν μαύρες μέρες.
Πρέπει να πάρουμε σοβαρές, οριστικές και πλήρεις αποφάσεις” αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος και αναφερόμενος στην ματαίωση της επίσκεψης του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου στις ΗΠΑ υπογραμμίζει ότι είναι τώρα η στιγμή να αναληφθούν όλες οι αναγκαίες πρωτοβουλίες, που θα βγάλουν οριστικά τη χώρα από αυτήν την ανακυκλούμενη πίεση. Χαρακτηρίζει δε «ανεύθυνα αλλά και γελοία» τα σχόλια για χρεοκοπία της χώρας και κάνει λόγο για «οργανωμένη επίθεση του σπεκουλαδόρικου τμήματος των διεθνών αγορών».
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με δηλώσεις που φέρεται να έχει κάνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε, μετά τη λήξη του Eurogroup και του Ecofin στην Πολωνία, σύμφωνα με τις οποίες, «η Ελλάδα το ξέρει ότι δεν πετυχαίνει τους στόχους», αλλά αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι «η χώρα έχει καταβάλει μεγάλη προσπάθεια» και εκφράζοντας αμφιβολίες για το αν το νέο έκτακτο ειδικό τέλος στα ακίνητα «θα αποφέρει έσοδα φέτος», ο κ. Βενιζέλος δήλωσε:
« Ο κ. Βενιζέλος χαρακτηρίζει «ανεύθυνα αλλά και γελοία» τα σχόλια για επικείμενη παύση πληρωμών ή για χρεοκοπία της χώρας, σημειώνοντας ότι «κάθε Σαββατοκύριακο η Ελλάδα και δυστυχώς και η Ευρωζώνη, υφίσταται αυτήν την οργανωμένη επίθεση του σπεκουλαδόρικου τμήματος των διεθνών αγορών».