Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Συνάντηση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας με τον Υπεύθυνο του Τομέα Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ν.Δ.


ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ   15Α - 10557  ΑΘΗΝΑ     ΤΗΛ. 210-3312793  &  6974 750407
www.dakepe.gr  e-mail: info@dakepe.gr

Αθήνα, 19/09/2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνάντηση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας με τον Υπεύθυνο του Τομέα Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ν.Δ.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 19/09/2011 συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας με τον Υπεύθυνο του Τομέα Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ν.Δ., τ. υπουργό, Βουλευτή Β΄ Αθήνας κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο στα Κεντρικά Γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, παρουσία των αναπληρωτών του Τομέα κ.κ. Σπύρου Ταλιαδούρου, Θανάση Κυριαζή και Φίλιππου Τσαλίδη και άλλων στελεχών του Τομέα.
Στη συνάντηση έγινε αναφορά στα πρωτόγνωρα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν:
·        Οι μεγάλες ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία.
·        Οι ελλείψεις σε βιβλία.
·        Η τραγική κατάσταση των σχολικών επιτροπών εξαιτίας της υποχρηματοδότησής τους.
·        Η οικονομική και επιστημονική υποβάθμιση των Ελλήνων εκπαιδευτικών.
·        Ότι οι εκπαιδευτικοί παραμένουν οι πιο «κακοπληρωμένοι» δημόσιοι υπάλληλοι και το νέο μισθολόγιο – «φτωχολόγιο» αναμένεται να επιδεινώσει την όλη κατάσταση.
·        Η βάρβαρη επίθεση που δέχτηκαν τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα.

         Ο Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων, εξήρε το ρόλο του εκπαιδευτικού στην ελληνική κοινωνία και εξέφρασε τη βούληση για διαρκή επικοινωνία τονίζοντας ότι απαιτείται επανασχεδιασμός της οικονομικής και εκπαιδευτικής πολιτικής. Η Νέα Δημοκρατία συνομιλεί με τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες και στο προσεχές διάστημα θα γνωστοποιήσει στην κοινωνία και στην εκπαιδευτική κοινότητα τις βασικές αρχές του αναμορφωμένου προγράμματός της για την Παιδεία.


Για τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας



Κόκκινος Χαράλαμπος

Ανδρουλάκης Μάνος