Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Άρχισαν τα όργανα: Νέα γρίπη: εννιά βαριά περιστατικά στην Ελλάδα - Αυξάνονται τα σοβαρά περιστατικά

http://www.labcy.com/userimages/H1N1.jpgΈνα θέμα που πρωτοδημοσιεύσαμε πριν από 9 μέρες (Μόκο οι νταβατζήδες: Το 75% των κρουσμάτων γρίπης εοφείλονται στον ιό της γρίπης του χοίρου) άρχισε να παίρνει έκταση και στα ΠΑΣΟΚικά ΜΜΕ:νέα γρίπη που λίγο ακόμα και θα νομίζαμε ότι το ΠΑΣΟΚ μας θεράπευσε και απ' αυτή! Φυσικά πρόκειται για τη
Σήμερα λοιπόν μας το έσκασαν το παραμύθι για 7 σοβαρά ασθενείς ενώ μέχρι χθες μας έλεγαν για κάποιον στις Κυκλάδες και ένα κρούσμα στην Λάρισα... Φαντάζομαι ότι το βράδυ οι αντικειμενικοί δημοσιογράφοι θα αρχίσουν τις τσιρίδες που ακούγαμε κατακαλόκαιρα το 2009 επί ΝΔ... φαντάζομαι ότι θα ζητήσουν και εμβόλια όπως έκαναν τότε κ.λπ. κ.λπ...
Και εννοείται πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα από τη γρίπη των χοίρων, για ανθρώπους που δεν αντιμετωπίζουν και άλλα χρόνια νοσήματα, εξάλλου οι περισσότεροι από εμας μπορεί να έχουμε ήδη νοσήσει χωρίς να το καταλάβουμε περνώντας την σαν απλή γρίπη...
Πρόβλημα υπάρχει όμως με τα λαμόγια τους δημοσιοκάφρους που τώρα που κυβερνάει το ΠΑΣΟΚ θα παρουσιάσουν το θέμα στις πραγματικές του διαστάσεις, χωρίς να ασχοληθούν καθόλου δηλ., ενώ επί ΝΔ ήταν τόσες οι τσιρίδες τους που πανικόβαλαν τον κόσμο και οδήγησαν το ζώο να αγοράσει εμβόλια και για τις κότες και τώρα θα τον πάνε και εξεταστική από πάνω (!!!) για σπατάλες στον τομέα της υγείας ενώ έπρεπε να τον περάσουν εξεταστική λόγω βλακείας...
Διαβάστε και την είδηση:
Πρόκειται για έξι άνδρες και τρεις γυναίκες, με μέσο όρο ηλικίας τα 51 έτη. Μάλιστα, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, ο ιός της νέας γρίπης φαίνεται πως και φέτος έχει την ίδια συμπεριφορά, προσβάλλοντας ακόμη και νέους και υγιείς ανθρώπους.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, μεταξύ των ασθενών που παρουσιάζουν βαριά συμπτώματα, είναι και ένα βρέφος στη Θεσσαλονίκη με τους θεράποντες ιατρούς του να αναμένουν την διάγνωση των εργαστηριακών εξετάσεων που θα δείξει εάν έχει προσβληθεί από τη νέα γρίπη.

Στην ίδια έκθεση επιβεβαιώνεται ότι «η Ελλάδα βρίσκετε σε ανοδική φάση του επιδημικού κύματος γρίπης», με τον ιό Α (Η1Ν1) να είναι ο επικρατέστερος.

Μετά τις εξελίξεις αυτές, οι λοιμωξιολόγοι επιμένουν πως οι πολίτες οφείλουν να ακολουθούν πιστά τους κανόνες υγιεινής, έτσι ώστε να προστατέψουν τον ευατό τους αλλά και τους οικείους τους.

Σε ό,τι αφορά τους ανθρώπους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, διευκρινίζουν πως υπάρχει ακόμη χρόνος να εμβολιαστούν, δεδομένου πως τα στελέχη του ιού της γρίπης που έχουν απομονωθεί μέχρι σήμερα στα Εργαστήριο Αναφοράς Γρίπης περιλαμβάνονται στο φετινό τριδύναμο εμβόλιο γρίπης

Η νέα γρίπη «οργώνει» την Ευρώπη
Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ, σύμφωνα με την τελευταία εβδομαδιαία έκθεση, που εκδίδεται από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) βάσει των δεδομένων που συλλέγονται από τις χώρες που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Επιτήρησης της Γρίπης (EISN), καταγράφηκαν τα εξής:

* Η δραστηριότητα της γρίπης παρουσιάζει αυξητική τάση σε δεκαπέντε (15) χώρες (Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Βόρεια Ιρλανδία,Ισλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία).

* Το 73% των στελεχών που έχουν απομονωθεί από την εβδομάδα 40/2010 μέχρι σήμερα ανήκει στον τύπο Α και το 27% στον τύπο Β του ιού της γρίπης. Όσον αφορά στους υποτύπους του ιού Α, σε ποσοστό 95,6% έχει απομονωθεί ο υπότυπος Α(Η1Ν1) 2009 και σε ποσοστό 4,4% ο υπότυπος Α(Η3).

* Μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας, έχουν αναφερθεί συνολικά 613 κρούσματα σοβαρού οξέος αναπνευστικού συνδρόμου από επτά χώρες (Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία).Αυξάνονται τα σοβαρά περιστατικά μετά από μόλυνση με τον ιό Α (Η1Ν1) στην χώρα μας. Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, έως και σήμερα έχουν εντοπιστεί εννιά ασθενείς που χρειάστηκαν νοσηλεία σε μονάδες εντατικής θεραπείας, μετά την επιδείνωση της υγείας τους.

ΤΑ ΝΕΑ