Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

ΣΥΝΤΑΞΗ: Θα την πάρετε σε δόσεις και μέσα σε τρία χρόνια

Στην υποχρεωτική «προσωρινή» σύνταξη καταφεύγει το υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να περιοριστεί ο χρόνος αναμονής για την χορήγηση της, που φτάνει σήμερα τα... τρία χρόνια!
Με 150.000 αιτήσεις για κύρια, επικουρική σύνταξη και εφάπαξ να στοιβάζονται στα Ταμεία η νέα ρύθμιση, που θα συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο για το ΣΕΠΕ, θεωρείται μια κάποια λύση.
Όσοι επιθυμούν να βγουν στην σύνταξη από τον Απρίλιο θα έχουν την «τύχη» να πάρουν κάποια τουλάχιστον από τα χρήματα που δικαιούνται αμέσως.
Σύμφωνα με την ρύθμιση, η «προσωρινή» σύνταξη θα κυμαίνεται σε ποσοστό 80% με 90% των χρημάτων που θα πάρει ο συνταξιούχος μετά την «επίσημη» απόφαση. Τα υπόλοιπα θα καταβάλλονται αναδρομικά!
Όπως προβλέπεται:
-Τα Ταμεία θα πρέπει μέσα σε δυόμισι μήνες από την στιγμή που θα καταβάλλει ο ασφαλισμένος αίτηση συνταξιοδότησης να εκδώσουν προσωρινή σύνταξη
-Το ποσό θα αγγίζει το 80% με 90% των χρημάτων που κανονικά δικαιούται ο ασφαλισμένος
-Με την οριστική απόφαση συνταξιοδότησης θα καταβάλλονται αμέσως τα «χρωστούμενα»
-Η ρύθμιση θα ισχύσει από τον Απρίλιο σε όλα τα Ταμεία κύριας ασφάλισης, όπου σήμερα εκκρεμμούν περίπου 85.000 αιτήσεις, ενώ μέχρι τον Σεπτέμβριο θα εφαρμοστεί το μέτρο και στα επικουρικά ταμεία.
dete.gr