Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Η "Διαύγεια" αγγίζει την Μαργαρίτα Παπανδρέου;


Οι επιχορηγήσεις της… Μαργαρίτας Παπανδρέου…, θα μπορούσε να ήταν τίτλος κάποιας μεγάλης αθηναϊκής -καθημερινής κυκλοφορίας- εφημερίδας ή ο τίτλος ενός ρεπορτάζ κάποιου MEGAλου καναλιού. Αλλά, φευ!!! Είναι σημαντικότερο οι φυλλάδες και οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης να ασχολούνται με τις εξόδους των τηλεστάρ και άλλα επουσιώδη...
Δραττόμενος λοιπόν, της διάθεσης του Γιώργου Παπανδρέου περί διαφάνειας, ο Βουλευτής Αχαϊας κύριος Νικολόπουλος κατέθεσε ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τον Υπουργό Εξωτερικών με αφορμή την πρόσφατη δημοσιοποίηση των δαπανών του Υπουργείου Εξωτερικών μέσω του προγράμματος «Διαύγεια».

«Πουθενά, δεν είδαμε στοιχεία για τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις(Μ.Κ.Ο) που χρηματοδοτούνται από το Υπουργείο Εξωτερικών, μεταξύ των οποίων και η Μ.Κ.Ο της κυρίας Μαργαρίτας Παπανδρέου για τη συναδέλφωση των γυναικών Ελλάδος και Τουρκίας. Άραγε λειτουργεί ακόμα αυτή η Μ.Κ.Ο;»,

αναφέρει στο κείμενο της Ερώτησής του ο κ. Νικολόπουλος ο οποίος ερωτά τον Υπουργό πόσες και ποιες Μ.Κ.Ο δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και χρηματοδοτούνται από το Υπουργείο Εξωτερικών, ζητώντας να κατατεθεί λίστα με τις Μ.Κ.Ο από την οποία να προκύπτουν και οι επιχορηγήσεις που έλαβαν από το Νοέμβριο του 2009 μέχρι σήμερα καθώς και το έργο για το οποίο επιχορηγήθηκαν.
Κι επειδή η δημιουργία των ΜΚΟ εσχάτως είναι πολύ της μοδός, ο κύριος Νικολόπουλος ρωτάει επίσης με τι ποσά και για ποιο σκοπό έχει επιχορηγηθεί μέχρι σήμερα η Μ.Κ.Ο που ίδρυσε η μητέρα του Πρωθυπουργού, κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου.
Εμείς θα προσθέταμε πως καλό θα ήταν να δημοσιευόταν μία πλήρης κατάσταση με τις επιχορηγήσεις όλων των ΜΚΟ (λέτε να είναι μυστικό απόρρητο εθνικής ασφαλείας και μέχρι τώρα δεν δημοσιοποιείται τίποτε;), καθώς και μία αναλυτική κατάσταση εξόδων αυτών των ΜΚΟ. Βέβαια, καλό θα ήταν να γνωρίζαμε και ποιά είναι τα μέλη τους, τυχούσες συγγένειες με πολιτικά πρόσωπα (παρόντος και παρελθόντος χρόνου), αλλά πού τέτοια τύχη!!!
Πολύ αμφιβάλουμε αν θα δημοσιοποιηθεί ποτέ απλά και μόνο η κατάσταση με τα ονόματα και τις αρμοδιότητες αυτών των "φιλάνθρωπων επιχειρήσεων".

ΥΓ: Να θυμίσουμε πως στα χρόνια του "ψυχρού πολέμου" μία πολύ προσφιλής τακτική που ακολουθούσαν οι μυστικές υπηρεσίες, ήταν η δημιουργία και οργάνωση "φιλανθρωπικών ιδρυμάτων"...

Κωνσταντίνος

http://kostasxan.blogspot.com/2011/01/blog-post_7612.html