Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Άνοιγμα στην κοινωνία από τον Σαμαρά

Posted by olympiada στο Ιανουαρίου 11, 2011
Άνοιγμα στους αναποφάσιστους ψηφοφόρους της ΝΔ και στον κεντρώο χώρο έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ,με την ολική αναμόρφωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.Ο κ.Αντώνης Σαμαράς,επέλεξε να κάνει άνοιγμα στην κοινωνία με 81 στελέχη να μετέχουν στη σκιώδη κυβέρνηση,ανάμεσά τους και 24 εξωκοινοβουλευτικοί.
Αυτή είναι η άποψη του politicsnews

που την τεκμηριώνει ως εξής: “Απέδειξε πως όχι μόνο δεν είναι παραμάγαζο της  ΠΟΛΑΝ η ΝΔ, αλλά έκανε το πιο γενναίο άνοιγμα που έχει κάνει ποτέ αρχηγός της ΝΔ” τονίζουν συνεργάτες του,προφανώς έχοντας δίκιο. Αξιοσημείωτη είναι η συμμετοχή πολλών στελεχών που αφουγκράζονται τον παλμό της αγοράς, ενώ το άνοιγμα Σαμαρά στο κέντρο ήταν καθολικό.
Ο κ.Σαμαράς έκανε τις αλλαγές με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και τις πιθανές εκλογές που έρχονται. “Όλοι μαζί σαν μια γροθιά” είναι στο σύνθημα που επικρατεί στη Ρηγίλλης.
Άνοιγμα σε Καραμανλή και κέντρο
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναβάθμισε τη νέα γεννιά Καραμανλικών στελεχών, όπως για παράδειγμα τον κ.Βλάχο, τον κ.Στυλιανίδη και άλλους πολλούς.Η επιστροφή του κ.Σπηλιωτόπουλου είναι σημαδιακή,καθώς σηματοδοτεί και την επανένωση της ΝΔ με το κέντρο.
Οι επιλογές του προέδρου της ΝΔ ( πλην του κ.Μιχελάκη που αποτελούσε ευχάριστη έκπληξη) είχαν γίνει γνωστές στους αναγνώστες του politicsnews.gr, εδώ και τέσσερις μέρες.
Μπλόκο σε Ντόρα
Με την αξιοποίηση και των πιο ακραίων υποστηρικτών της κ.Μπακογιάννη,ο κ.Σαμαράς κλείνει την πόρτα εξόδου σε όλα τα στελέχη που βρίσκονταν σ’επαφή με την πρόεδρο της ΔΗΣΥ. Η αξιοποίηση του κ.Γιαννόπουλου, του κ.Γιακουμάτου και της κ.Παπαδημητρίου πιστοποιούν πως “το σφουγγάρι” που κάποτε είπε ο κ.Σαμαράς, γίνεται πράξη.
Οι πικραμένοι
Όπως πάλι σας είχε ενημερώσει το politicsnews.gr, ο κ.Αβραμόπουλος διατήρησε την θέση του αντιπροέδρου,χωρίς ωστόσο να διατηρεί τον τομέα των Εξωτερικών που πέρασε στον κ.Παναγιωτόπουλο (επιβεβαίωση όσων σας είχαμε πει μία βδομάδα πριν). Ο κ.Μαρκόπουλος αναμένονταν ν’αναβαθμιστεί ωστόσο διατήρησε την θέση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΝΔ,ενώ πλήρως επιβεβαιώθηκε το ρεπορτάζ και για τον κ.Χαρακόπουλο,που δεν διατήρησε την θέση που είχε. 
http://olympia.gr