Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Δημαγωγία και στο βάθος εκλογές

papandreou_04.jpg
Πέρα για πέρα δημαγωγική και καιροσκοπική χαρακτήριζεται η απόφαση Παπανδρέου να προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τις γερμανικές αποζημιώσεις.
Τα ελατήρια της ενέργειας αυτής είναι αμιγώς για καλλιέργεια πολιτικών εντυπώσεων προκειμένου σε άμεσο χρόνο να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές.
Αποσπασματικά και χωρίς να ενημερώσει κανέναν, ο Παπανδρέου ανακοίνωσε στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου που ασχολούνταν με το νομοσχέδιο του Ρέππα για κατάργηση δημοσίων οργανισμών, ότι «η ελληνική κυβέρνηση θα ασκήσει τη δυνατότητα παρέμβασης στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης στην εκκρεμή διαφορά Γερμανίας-Ιταλίας για καταβολή αποζημιώσεων λόγω των σφαγών και των καταστροφών κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής».
Ποιος μπορεί να τον πιστέψει από τη στιγμή μάλιστα που τέτοιου είδους υποθέσεις δικάζονται στη Χάγη σε οκτώ και δέκα χρόνια;
ΠΗΓΗ parapolitika.gr
Σχόλιο μας -  ο Γιώργος από τότε που έγινε αρχηγός του ΠΑΣΟΚ άρχισε να λαικίζει, φέτος δεν μπορεί να πεί ότι λεφτά υπάρχουν οπότε βρήκε καταφύγιο στο θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων.
http://citizengr.wordpress.com/2011/01/12/4751/