Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Αλαβάνος - "Οι μαζικά απολυμένοι θα είναι γύρω από το Μαξίμου την ώρα που θα φεύγετε κ. Παπανδρέου, με ελικόπτερο".

Εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «καταλύτης της νέας πλειοψηφίας μπορεί να είναι η αριστερά» ο κ. Αλαβάνος μιλώντας χθες σε συγκέντρωση του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής στο γήπεδο του Σπόρτινγκ αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση καταγγέλλοντας την κυβερνητική πολιτική, ζήτησε την ενίσχυση του Μετώπου, ενώ είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σε καλή κατάσταση, αλλά η ψυχή του είναι ακόμη ζωντανή».

Ο κ. Αλαβάνος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι η Ελλάδα έχει πρόβλημα κυριαρχίας, τονίζοντας ότι αυτό που γίνεται σήμερα δεν έχει σχέση με την αυτονόητη μεταβίβαση εθνικών εξουσιών σε διεθνείς δημοκρατικούς θεσμούς αλλά, όπως είπε, αυτά είναι ιμπεριαλιστικές εντολές, τελεσίγραφα και διατάγματα και επανέλαβε ότι πρωθυπουργός της χώρας είναι η... κ. Μέρκελ.

Η έξοδος από την κρίση, είπε ο κ. Αλαβάνος απαιτεί ένα ισχυρό πλήγμα στον καπιταλισμό. Απαιτεί όμως και να νικήσουμε εκεί που ίσως έχουμε χάσει κατά κράτος. Στον καπιταλισμό μέσα μας. Στις καπιταλιστικές αξίες του ατομισμού, του καριερισμού, του καταναλωτισμού, του ανταγωνισμού που έχουμε εσωτερικεύσει.

Γι' αυτό, πρόσθεσε, η άλλη λύση της αριστεράς δεν κινείται μόνο σε πολιτικό - τεχνικό επίπεδο. Απαιτεί μια συνολική πολιτιστική επανάσταση στις αξίες, στα ιδανικά, στις συμπεριφορές, γιατί αριστερά σημαίνει ένας άλλος τρόπος ζωής.

Ωστόσο, είπε ο κ. Αλαβάνος, μια εναλλακτική λύση απαιτεί ένα εναλλακτικό πολιτικό υποκείμενο και πρώτη προϋπόθεση είναι να σαρωθεί το πολιτικό σύστημα, να φύγει αυτή η κυβέρνηση και τα μέτρα ΔΝΤ και Ε.Ε. και προς αυτή την κατεύθυνση κήρυξε «ανένδοτο αγώνα» για να προσθέσει: «Οι χήρες που θα χάσουν τη σύνταξή τους, οι «ανύπανδρες κορασίδες», οι υπερήλικοι εργάτες, οι μαζικά απολυμένοι θα είναι γύρω από το Μαξίμου την ώρα που θα φεύγετε κ. Παπανδρέου, με ελικόπτερο».

Ο κ. Αλαβάνος τόνισε ότι η αριστερά μπορεί να γίνει καταλύτης της νέας πλειοψηφίας και αναφερόμενος στο «Μέτωπο» είπε ότι «αν θέλουμε όμως ειλικρινά να αφήσουμε πίσω ένα πολιτικό σύστημα που οδήγησε τη χώρα μας μέσα στο πηγάδι, πρέπει να βρούμε νέες λέξεις, έννοιες και απελευθερωτικές δυνατότητες».
http://citypress-gr.blogspot.com/2010/05/blog-post_3048.html#more