Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Ηχηρή επιστροφή ετοιμάζει ο Καραμανλής

Συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού συναρτούν, κατά κύριο λόγο, τη δημόσια τοποθέτησή του με το χρόνο που η κυβέρνηση θα επιλέξει να συστήσει την περίφημη πλέον εξεταστική επιτροπή για την οικονομία. Ενώ ένα δεύτερο σενάριο που συζητείται στο περιβάλλον του είναι να μιλήσει στο συνέδριο της Ν.Δ. στις 25 Ιουνίου, αν έως τότε η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει στη σύσταση της επιτροπής.

Ο ίδιος πάντως φαίνεται, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, να μην προκρίνει τη δεύτερη λύση. Αφ' ενός διότι δεν επιθυμεί να απευθυνθεί σε ένα ακραιφνώς κομματικό ακροατήριο και αφ' ετέρου γιατί δεν θέλει να γίνει το κυρίαρχο θέμα του συνεδρίου στα ΜΜΕ, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που ο Αντ. Σαμαράς του προσφέρει, όπως εκτιμά, σχεδόν απόλυτη κάλυψη. Και μια τρίτη εκδοχή είναι να τοποθετηθεί σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ., αν συγκληθεί πριν από το συνέδριο.

Οπωσδήποτε πάντως η ομιλία του θα γίνει σε κάποιο θεσμικό forum, λένε οι καλά γνωρίζοντες. Το μοναδικό που το περιβάλλον του αποκλείει, τουλάχιστον μέχρι ώρας, είναι η επιλογή τηλεοπτικής ή άλλης συνέντευξης σε οποιοδήποτε ΜΜΕ.

Η εκτίμηση του Κ. Καραμανλή, σύμφωνα με τους ίδιους, είναι πως έχει δημιουργηθεί η κατάλληλη συγκυρία, καθώς η κυβέρνηση Παπανδρέου αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων και καθώς πλέον εκτιμάται πως η κυβέρνηση Καραμανλή έκανε λάθη, αλλά προειδοποίησε έγκαιρα για τις εξελίξεις στην οικονομία, σε χρόνο που ο Γ. Παπανδρέου διατεινόταν ότι «λεφτά υπάρχουν».

Εκτιμούν επίσης ότι, ακριβώς λόγω των εξελίξεων, η κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ. έχει μεταβάλει στάση έναντι του πρώην πρωθυπουργού και είναι περισσότερο έτοιμη τώρα να ακούσει όσα ο Κ. Καραμανλής έχει να πει.

Οσο για τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και φέρουν τον πρώην αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να έχει αποφασίσει να μην ξαναπολιτευτεί, «λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο», είναι η κατηγορηματική απάντηση των συνεργατών του, με τη διευκρίνιση ότι δεν έχει πάρει αποφάσεις ως προς το θέμα αυτό.

Προς το παρόν, η ρουτίνα του πρώην πρωθυπουργού είναι η καθημερινή παρουσία στο νέο του γραφείο στην πλατεία Μαβίλη. Εκεί τον επισκέπτονται καθημερινά ο στενός του συνεργάτης Β. Αντώναρος και αραιότερα οι Π. Παυλόπουλος, Δ. Σιούφας, Γ. Αδριανός, Ευρ. Στυλιανίδης, ενώ λέγεται ότι συνομιλεί συχνά και με τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Ν. Δένδια.

Κάποιες πληροφορίες, που δεν διαψεύστηκαν, τον έφεραν να έχει γευματίσει προ εβδομάδος με τον πρώην υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά, αλλά και να έχει δειπνήσει στο σπίτι εκδότη στο Κολωνάκι.

ΑΛΙΚΗ ΜΑΤΣΗ- ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ