Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Τριγμούς στο ΧΑ και στα ευρωπαικά χρηματιστήρια έως -3% προκαλούν οι ανησυχίες για Κορέα, ελλείμματα και Ισπανικές τράπεζες - Υπό πίεση το ευρώ

25/05/10 - 11:58
(upd4)Τριγμούς προκαλεί στο ελληνικό χρηματιστήριο που υποχωρεί πάνω από 3% οι διάχυτες ανησυχίες για την πορεία της δημοσιονομικής κρίσης της Ευρώπης, ενώ έρχονται να προστεθούν και οι επικίνδυνοι χειρισμοί μεταξύ της Βόρειας και της Νότιας Κορέας οι οποίες οδηγούν τις σχέσεις τους ένα βήμα πριν την πολεμική σύρραξη καθώς και οι αρνητικές εξελίξεις στην Ισπανία όπου τράπεζες κατέρρευσαν και μικρότερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα οδηγούνται άρον άρον σε συγχωνεύσεις για να διασωθούν.
Το ευρώ υποχωρεί στα 1,2205 δολάρια καθώς οι επενδυτές λόγω των εντεινόμενων ανησυχιών στρέφονται στο δολάριο που λειτουργεί σε αυτή την συγκυρία ως επενδυτικό καταφύγιο, ενώ αξιοσημείωτο αλλά αναμενόμενο είναι το γεγονός ότι αυξάνονται τα CDS στην Ελλάδα στις 745 μονάδες βάσης , στην Πορτογαλία 375 μονάδες βάσης και Ισπανία 230 μονάδες βάσης. Το spread κινείται σταθεροποιητικά λόγω κυρίως των συχνών παρεμβάσεων κεντρικών τραπεζών. Συνολικά έχουν παρέμβει στις αγορές οι κεντρικές τράπεζες και αγοράσει 26 με 27 δις ευρώ.
Το κλίμα είναι αρνητικό σε όλη την Ευρώπη καθώς οι κυριότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες υποχωρούν σημαντικά.
Διαβάστε όλο το άρθρο στο bankingnews.gr

http://www.bankingnews.gr/bank-insider/item/3326