Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Ο Σαμαράς κάνει εσωκομματικό δημοψήφισμα για «Καλλικράτη» και υποψήφιους για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.


















Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς το λέει και το εννοεί. Θα κάνει την εσωκομματική δημοκρατία πράξη ό,τι και να γίνει.
Για το λόγο αυτό ήδη απέστειλε σε όλα τα μέλη του κόμματος επιστολή με την οποία κατ’ αρχήν τα καλεί να συμμετάσχουν στις εσωκομματικές εκλογές στις 30-5-2010 για εκλογή προέδρων νομαρχιακών επιτροπών απευθείας από τα μέλη του κόμματος, για εκλογή προέδρων τοπικών επιτροπών απευθείας από τα μέλη του κόμματος και για εκλογή τοπικών επιτροπών.
Ταυτόχρονα όμως και εδώ είναι το ακόμα πιο σημαντικό, με την ανωτέρω επιστολή αποστέλλει και ένα ερωτηματολόγιο....
υπό τύπον γκάλοπ, που στην ουσία είναι εσωκομματικό δημοψήφισμα, με το οποίο ερωτά τα μέλη του κόμματος να πουν τη γνώμη τους σχετικά με το σχέδιο «Καλλικράτης» και ποια στάση θα πρέπει να κρατήσει η Νέα Δημοκρατία. Επιπλέον, τα μέλη του κόμματος καλούνται να απαντήσουν εάν θα πρέπει η Ν.Δ. να δώσει επίσημη υποστήριξη σε δημάρχους και περιφερειάρχες, αλλά και να υποδείξουν ποια πρόσωπα είναι τα καταλληλότερα για το δήμο και την περιφέρεια όπου ψηφίζουν.
Μεγάλη εντύπωση κάνει το γεγονός ότι ο Αντώνης Σαμαράς ζητεί με το ερωτηματολόγιο αυτό από τα μέλη του κόμματος να αξιολογήσουν ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα στο δήμο τους, αφουγκραζόμενος, με τον τρόπο αυτό, κατευθείαν την κομματική βάση, αντί να αναμένει ενημέρωση από τον παραμορφωτικό φακό των μεσολαβούντων κοινοβουλευτικών.
Τα μέλη του κόμματος θα πρέπει να συμπληρώσουν το πιο πάνω ερωτηματολόγιο και να το αποστείλουν στο κόμμα, είτε με FAX (210-7418197), είτε ταχυδρομικώς (Νέα Δημοκρατία, Ρηγίλλης 18, 10674, Αθήνα).
Πραγματικά κάτι αρχίζει να αλλάζει στο πολιτικό σύστημα της χώρας.
hassapis-peter