Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Έπιασαν κορόιδο το ελληνικό Δημόσιο οι Γερμανοί


Ένα δισεκατομμύριο ευρώ το χρέος που άφησε πίσω της η εταιρία που διαχειρίστηκε το Ελ. Βενιζέλος
Στον ύπνο έπιασε την ελληνική Κυβέρνηση η γερμανική εταιρία Hochtief που διαχειρίζονταν το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος καθώς όπως έγινε γνωστό μεταβίβασε κάτω από άκρα μυστικότητα το μερίδιο της στον καναδικό ασφαλιστικό φορέα Public Sector Pension Investment Board.
Με τον τρόπο αυτό, η Γερμανική εταιρία 
καταφέρνει για δεύτερη φορά μέσα σε λίγο διάστημα να ζημιώσει το ελληνικό Κράτος, μετά το φιάσκο που υπέστη η χώρα μας από το δωράκι Σημίτη με τα 400 εκατομμύρια ΦΠΑ που δεν αποδόθηκαν ποτέ.
Στην προκειμένη περίπτωση πάντως, το ένα δισεκατομμύριο ευρώ αφορά ασφαλιστικές εισφορές από την περίοδο κατασκευής του αεροδρομίου το 1998, που ποτέ δεν αποδόθηκαν. Προφανώς κανένας δεν πίεσε για να συμβεί αυτό, γεγονός που καθιστά τις διοικήσεις του Υπουργείου Εργασίας και του ΙΚΑ υπόλογες για κουκούλωμα ενός τεράστιου σκανδάλου.
Το παρασκήνιο της πώλησης πάντως, μιλά για συζητήσεις που ξεπέρασαν τον ένα χρόνο και είχαν αρκετές διακυμάνσεις, ωστόσο η τελεσίδικη μη καταβολή των 400 εκατομμυρίων ευρώ από ΦΠΑ φαίνεται πως ολοκλήρωσε το deal, παρά το γεγονός πως η γερμανική εταιρία έβγαλε από τη λίστα των προς πώληση περιουσιακών της στοιχείων το διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας πριν λίγες ημέρες.
Προφανώς έπαιξαν άριστα το παιχνίδι της επικοινωνίας και το δυσκίνητο ελληνικό Δημόσιο πιάστηκε στον ύπνο.