Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

ΠΑΣΟΚ:Μένουμε άφωνοι από τις προθέσεις της ΟΛΜΕ για απεργία


ΠΑΣΟΚ:Μένουμε άφωνοι από τις προθέσεις της ΟΛΜΕ για απεργία
Από τον Τομέα Παιδείας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την απεργία της ΟΛΜΕ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
 
«Ως προοδευτικός χώρος στους κόλπους της νέας γενιάς μένουμε άφωνοι από την πρόθεση της ΟΛΜΕ να προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις εν μέσω πανελλαδικών εξετάσεων. Κατανοούμε πλήρως τις τεράστιες αλλαγές που έχουν επέλθει στις εργασιακές σχέσεις, καθώς και τον κατακερματισμό των μισθολογικών αποδοχών των εκπαιδευτικών την τελευταία τριετία. Μάλιστα, ως νέοι άνθρωποι, έχουμε συμπαρασταθεί και συμπαραταχτεί έμπρακτα στον αγώνα τους ουκ ολίγες φορές.
Παρόλα αυτά, τη δεδομένη χρονική στιγμή, πιστεύουμε ότι οι καθηγητές δεν θα πρέπει να προχωρήσουν σε οποιασδήποτε μορφής κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια των εισαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων και τους ζητούμε να βοηθήσουν για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας.
Κανείς μας δεν εναντιώνεται στις δίκαιες διεκδικήσεις των εκπαιδευτικών, όμως αν κάνουν πράξη τις απειλές τους τη στιγμή που η κοινωνικοοικονομική κατάσταση της χώρας είναι οριακή, το μόνο που θα καταφέρουν είναι να παρατείνουν το άγχος χιλιάδων υποψηφίων, για μία θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπως και των γονέων τους, καθώς, δυσχεραίνοντας την προσπάθεια τους, οδηγούν ενδεχομένως σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις κοινωνικού αυτοματισμού».
Πηγή: newsbomb.gr