Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Οι αχάριστοι, δεν έρχονται να μας σώσουν!!!



20130508-142410.jpg
Γράφει ο Ιάκωβος Ποθητός
Τελικά οι ξένοι, αυτοί οι βάρβαροι, είναι πολύ αχάριστοι!
Αντί να μας χρωστάνε ευγνωμοσύνη, που τους δώσαμε τα φώτα του πολιτισμού, μας κατηγορούν ότι για αρκετές δεκαετίες, κατασπαταλούσαμε το δημόσιο χρήμα, ότι είμαστε διεφθαρμένοι, ότι έχουμε ένα κράτος μπάχαλο!
Ποιοι τα λένε αυτά; Εκείνοι που μέχρι χθες ζούσανε στις σπηλιές και πάνω στα δέντρα! Που αν δεν ήταν οι πρόγονοί μας, ακόμα θα κρατάγανε ρόπαλα!
Είμαι πολύ εξοργισμένος!
Με τόσο ευγενικό τρόπο, όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί μας, παρακαλάνε τους ξένους ηγέτες να μας σώσουν, χαρίζοντάς μας τα εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ που χρωστάμε.
Και ρωτάνε αυτοί οι θρασείς, οι υποανάπτυκτοι τύποι, πουτα φάγαμε τόσα δισεκατομμύρια ευρώ!
Τι ερώτηση είναι αυτή κύριοι; Μόνο αγενείς θα έκαναν μια τέτοια ερώτηση στους Έλληνες!
Για να δείτε όμως πως δεν σας φοβάμαι, πως δεν έχω τίποτα να κρύψω, θα σας πω!
Τα φάγαμε σε μίζες εξοπλιστικών προγραμμάτων! Δεν κέρδιζαν οι βιομηχανίες σας και κατ’ επέκταση το Κράτος σας από τις αγορές των όπλων που κάναμε; Εμείς δηλαδή
δεν θα κερδίζαμε το κάτι τις μας; Βλάκες είμαστε; Νομίζετε πως τα όπλα τα αγοράζαμε για να πάμε να πολεμήσουμε; Αν ήταν γι’ αυτό, θα αγοράζαμε καλύτερα και φτηνότερα! Ξέρουμε τι υπάρχει στην αγορά και πόσο κάνει! Χάρη σας κάναμε και γι’ αυτό βάζαμε και τις «μιζούλες» μέσα στην τιμή!
Τα φάγαμε σε προμήθειες νοσοκομειακών εξοπλισμώνπολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, στοχεύοντας σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής των πολιτών μας! Θα πείτε ότι ποτέ δεν χρησιμοποιήσαμε τα πανάκριβα μηχανήματα που αγοράσαμε όπως αξονικούς τομογράφους, μηχανήματα εργαστηρίων κ.α. Η απάντηση είναι εύκολη! Το κάναμε αυτό, γιατί είχαμε θέσει σε εφαρμογή το μεγαλεπήβολο σχέδιο της ανάπτυξης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας! Στέλναμε τους ασθενείς να κάνουν τις εξετάσεις τους σε ιδιωτικές κλινικές για να μη φαλιρίσουν οι φουκαράδες μεγαλογιατροί, ιδιοκτήτες των κλινικών! Έπρεπε να στηρίξουμε την ιδιωτική πρωτοβουλία! Κακό ήταν;
Πληρώσαμε πλουσιοπάροχα τους μεγαλοεργολάβους για τα έργα που έκαναν! Για να καταλάβετε πόσο κουβαρντάδες είμαστε, ένα εκατομμύριο ευρώ έκανε ένα έργο; Δέκα εκατομμύρια ευρώ το πληρώναμε στους μεγαλοεργολάβους! Μη μας πούνε και τσιγκούνηδες! Κι αυτοί, αναγνωρίζοντας το μεγαλείο της καλοσύνης μας, της απλοχεριά μας, βάζανε όλους τους δημοσιογράφους που είχανε στη δούλεψή τους, να μας λιβανίζουν από το πρώτο φως του ήλιου μέχρι το άλλο πρωί. Αν κάποιος δημοσιογράφος αρνιότανε να κάνει σωστά την δουλειά που του υπαγόρευαν τα αφεντικά του, όχι μόνο τον απέλυαν, αλλά φρόντιζαν να μην ξαναβρεί δουλειά! Σιγά, μην αφήσουμε τους εργάτες να σηκώσουν κεφάλι! Το διαλύσαμε το μαγαζί!
Αναπτύξαμε το Τραπεζικό σύστημα! Τι δάνειο μπορείς να φανταστείς και δεν υπήρχε στην Ελλάδα! Εορτοδάνειο, Διακοποδάνειο, Χαζοδάνειο, δάνειο για να παίξει ο πολίτηςστο Χρηματιστήριο, καταναλωτικό δάνειο, πλαστικό χρήμα! Ότι μπορείς να φανταστείς είχαν οι πολίτες! Φυσικά, τα παίρνανε ξανά πίσω οι Τράπεζες κερδίζοντας ταυτόχρονα πολλά δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο από τόκους, έξοδα φακέλων και άλλες πονηριές σε βάρος των πολιτών, που οι σπουδαίοι πολιτικοί αυτής της ένδοξης χώρας με νόμους το επέτρεπαν. Γι’ αυτό κι οι Τραπεζίτες έδιναν στα κόμματα, χωρίς καμία εγγύηση, εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ δανεικά και αγύριστα! Για να κρατηθεί ζωντανό το σύστημα!
Φτιάξαμε χιλιάδες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις! Για να δουλεύουν αυτές και να ξεκουράζεται η κυβέρνηση!Ποιος μπορεί να μας πει από εσάς κύριοι – κύριοι Ευρωπαίοι, πόσα δισεκατομμύρια ευρώ έχουν φαγωθεί από τις ελληνικές ΜΚΟ; Αν το βρείτε να μας το πείτε κι εμάς για να το μάθουμε! Κάναμε όμως κοινωνική πολιτική! Δίναμε στις ΜΚΟ δισεκατομμύρια ευρώ για να επιμορφώσουν τον κόσμο, να σώσουν το περιβάλλον, να περιθάλψουν ασθενείς ή τραυματίες πολέμου!
Εκτός από δυο –τρεις δεν ξέρετε καμία άλλη να που έχει προσφέρει; Γι’ αυτό σας λέμε ότι είσαστε όχι μόνο αχάριστοι αλλά και άξεστοι! Τι θέλατε κύριοι; Να ανακοινώνουν οι ελληνικές ΜΚΟ τις σημαντικές παρεμβάσεις τους, στον Αμαζόνιο, στην Αλάσκα, στα ναρκοπέδια που είχαν καταργηθεί; Αυτά τα κάνουν οι κομπλεξικοί, οι επιδειξίες! Οι δικές μας ΜΚΟ διακρίνονται από διακριτικότητα και σεμνότητα! Είμαστε πολιτισμένοι!
Έχουμε και το θαύμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης! Γιατί πρόκειται περί θαύματος το γεγονός ότι δεν έχει γίνει κανένα σπουδαίο έργο στους δεκάδες υπερχρεωμένους Δήμους της χώρας αν και πήρανε δισεκατομμύρια ευρώ είτε από το Κράτος είτε από δάνεια! Τι τα κάνανε οι δήμαρχοι και τα δημοτικά συμβούλια που τα διαχειρίστηκαν; Χαρτοπόλεμο! Ξέρετε, τις Απόκριες στην Ελλάδα, βγαίνουν οι μασκαράδες κι ο χαρτοπόλεμος πέφτει σύννεφο! Το διασκεδάζανε οι άνθρωποι!
Σας άφησα για το τέλος το πιο ωραίο. Αφήσαμε να μπουν στη χώρα μας εκατομμύρια λαθρομετανάστες!Γιατί το κάναμε αυτό; Μα για να δουλεύουν οι άλλοι για μας! Όπου κι αν πάτε, στα εργοτάξια, στα εργοστάσια, στα χωράφια, λαθρομετανάστες δουλεύουν για μια χούφτα ευρώ κι αν τους τα δώσουμε! Είμαστε φιλόξενος λαός εμείς! Τι λέτε; Αυξήθηκε η εγκληματικότητα και δεν έχουν δουλειά οι Έλληνες; Πάντα πικρόχολοι είσαστε! Τίποτα από όσα κάνουμε δεν βρίσκεται σωστό!
Ρωτάτε αν καταδικάστηκε κανένας για κατάχρηση δημοσίου χρήματος;
Άθεοι! Δεν γνωρίζετε την ρήση του Ευαγγελίου «μην κρίνετε ίνα μην κριθείτε»; Δεν έχετε ακούσει το άλλο «μάχαιραν έδωσες μάχαιραν θα λάβεις»; Εμείς είμαστε πιστοί χριστιανοί! Τηρούμε κατά γράμμα το Ευαγγέλιο! Αυτό θα πει πολιτισμός! Σιγά μη στραφούμε κατά των σπουδαίων πολιτικών μας! Σιγά μην αμφισβητήσουμε όχι μόνο τον πατριωτισμό τους αλλά και την τιμιότητά τους! Γι’ αυτό όπως βλέπετε εμείς οι Έλληνες είμαστε αραχτοί στον καναπέ και δεν ξεσηκωνόμαστε εναντίον τους. Βλέπουμε τον αγώνα που κάνουν και δακρύζουμε από την συγκίνηση! Πατριώτες! Τόσο υπέροχοι Έλληνες! Γνήσιοι απόγονοι του Καποδίστρια!
Γι’ αυτό σας ρωτάω για τελευταία φορά: Θα έρθετε να μας σώσετε ή να γυρίσω από την άλλη μεριά στον καναπέ; Άντε γιατί μου την δίνετε!
Απολίτιστοι! Αχάριστοι! Βάρβαροι!!!