Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

ΥΠΑΝ: Συμφωνία με την τρόικα για την προστασία της πρώτης κατοικίας

ΥΠΑΝ: Συμφωνία με την τρόικα για την προστασία της πρώτης κατοικίας
Σε συμφωνία με την τρόικα για την προστασία της κύριας κατοικίας των φτωχών νοικοκυριών φέρεται να κατέληξε το υπουργείο Ανάπτυξης, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, την ίδια ώρα που εντείνονται οι πιέσεις γα την απελευθέρωση των πλειστηριασμών.
Όπως έγινε γνωστό έπειτα από τη συνάντηση που είχε νωρίτερα σήμερα ο υπουγός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης με την τρόικα, σύντομα ξεκινούν οι «τεχνικές» συζητήσεις, ώστε μέσα στον Δεκέμβριο να βρεθεί η τελική «φόρμουλα».
Ωστόσο, αυτό που μένει να διευκρινιστεί είναι ποια είναι τα «φτωχά» νοικοκυριά και κυρίως ποια νοικοκυριά θεωρεί η τρόικα φτωχά.
Προφανώς, αναμένεται να τεθούν αυστηρά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η προστασία της κύριας κατοικίας από τους πλειστηριασμούς θα συνδεθεί και με τους δύο νέους θεσμούς, τον «συνεργάσιμο δανειολήπτη» και τις «ελάχιστες δαπάνες διαβίωσης», θέματα γα τα οποία αναμένεται η απόφαση της τρόικας.
«Σε ό,τι αφορά στους πλειστηριασμούς, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούν όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη. Τα μεγάλα ψάρια και τα μεγάλα δάνεια είναι ο στόχος. Οι φτωχοί άνθρωποι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα, αλλά όσοι μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους και εντούτοις κρύβονται πίσω από τη νομοθεσία, θα αποκαλυφθούν», δήλωσε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης.
Η λύση που θα προωθηθεί, προσέθεσε, «δεν θα δημοσιοποιηθεί στο μεσοδιάστημα, προκειμένου να μην δημιουργηθούν λανθασμένες εντυπώσεις σχετικά με τα στοιχεία των τραπεζών».


Read more: http://www.newsbomb.gr/chrhma/story/367124/ypan-symfonia-me-tin-troika-gia-tin-prostasia-tis-protis-katoikias#ixzz2jybLBo3l