Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Θρίλερ με φορτηγό πλοίο γεμάτο όπλα έξω από τα Ίμια..”.Ενημέρω ση απο Στρατιωτική Αρχή της Περιοχής” !


Θρίλερ με πλοίο γεμάτο όπλα έξω από τα Ίμια.
Εντοπισμός και ακινητοποίηση ύποπτου Φ/Γ πλοίου στη Σύμη
Στο πλαίσιο της πάγιας εντολής του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, για διαρκή επιτήρηση και προστασία των ανατολικών θαλασσίων συνόρων της χώρας, από το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, 
καθώς και τον έλεγχο εφαρμογής αποφάσεων Διεθνών Οργανισμών… που σχετίζονται με επιβολή περιοριστικών μέτρων, εντοπίστηκε πρωινές ώρες σήμερα, από πλωτά περιπολικά Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., στη θαλάσσια περιοχή δυτικά – νοτιοδυτικά της ν. Σύμης, Φ/Γ πλοίο, να κινείται ύποπτα στην περιοχή.
%CF%80%CE%BB%CE%BF%CE%B9%CE%BF0811.jpg
Ο εντοπισμός έγινε μετά από σχετική ενημέρωση Στρατιωτικής Αρχής της περιοχής.
Τα πλωτά περιπολικά Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. προέβησαν στην ακινητοποίησή του, ενώ στη συνέχεια επιβιβάστηκαν στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., προς διενέργεια ελέγχου.
Το πλοίο οδηγείται, συνοδεία των πλωτών περιπολικών Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμάνι της Ρόδου προς περαιτέρω διερεύνηση, σε συνεργασία και συνεχή επικοινωνία με τις συναρμόδιες Υπηρεσίες.
Το πλοίο, το οποίο βρισκόταν σε θαλάσσια περιο χή κοντά στις βραχονησίδες των Ιμίων, φέρεται να συγκαταλέγεται σε λίστα του Λιμενικού, με πλοία «ύποπτα» για εμπλοκή σε υποθέσεις λαθρεμπορίου.
Κατά την προσπάθεια ελέγχου του, ο πλοίαρχος ισχυρίστηκε ότι προορισμός του ήταν η Λιβύη, ωστόσο ερευνάται το ενδεχόμενο να κατευθυνόταν προς τη Συρία.
Το πλοίο οδηγείται στη Ρόδο για περαιτέρω έλεγχο
kosmosnews/kathimerini/ΒΕΤΕΡΑΝΟΣ