Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Το γαμήλιο δώρο της ΕΛΛΑΔΟΣ στον Mr. Soros.

20131007-204200.jpg

ΤΙ ΕΠΙΘΥΜΕΙ και ΤΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ; ¨Ο δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος, 83 ετών, παντρεύτηκε στη Νέα Υόρκη την μόλις 42 ετών, Ταμίκο Μπόλτον.
Ο Σόρος και η Μπόλτον αντάλλαξαν όρκους σε μια μικρή τελετή που πραγματοποιήθηκε στην κατοικία του εκατομμυριούχου στο Μπέντφορντ της Νέας Υόρκης. Στην τελετή παρευρέθηκαν μέλη των οικογενειών του ζευγαριού, συμπεριλαμβανομένων των 5 παιδιών του Σόρος
Ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν και ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Τζιμ Γιονγκ Κιμ και ηγέτες κρατών όπως ο πρόεδρος της Εσθονίας, Χέντρικ Τόμας Ίλβς, η πρόεδρος της Λιβερίας, Έλεν
Τζόνσον Σέρλιφ και ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα.
Το ευτυχές ζεύγος ζήτησε από τους καλεσμένους αντί για δώρα να γίνουν δωρεές σε σημαντικά φιλανθρωπικά ιδρύματα.
Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, η περιουσία του Σόρος, ανέρχεται στα 20 δισ. Δολάρια. ΕΘΝΟΣ .gr ¨¨
Είναι δυνατόν κ. παγκόσμιε φιλάνθρωπε η ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΕΛΛΑΔΑ να μην σου κάμνει ένα τυπικό γαμήλιο δώρο στις χαρές των γερατειών σου? η τουλάχιστον μία δωρεά σε ένα από τα ¨¨γνωστά φιλανθρωπικά ιδρύματᨨ?
Μπορεί σαν χώρα να περάσαμε στην περίοδο των κοινωνικών συσσιτίων αλλά αντέχουμε ακόμα να είμασθε τυπικοί στις υποχρεώσεις μας και μάλιστα σε αυτούς που¨¨ φρόντισαν ¨¨ να μας φέρουν σε αυτήν την πρωτόγνωρη ¨¨ευμάρειᨨ που μοιάζει με τα χρόνια της κατοχής.
Αν δεν σου κάνει η ΕΛΛΑΔΑ δώρο ποιος θα σου κάνει , η Αλβανία?
Φυσικά το δώρο πρέπει να ταιριάζει και με τις επιθυμίες η τα βίτσια του δέκτη του. Έτσι λοιπόν ξύναμε το κεφάλι μας τόσες μέρες να βρούμε τυχόν κρυφές σου επιθυμίες, οπότε η ματιά μας έπεσε ξαφνικά σε μία δήλωση σου.
«Όλοι ξέρουν ότι το χρέος της χώρας( ΕΛΛΑΔΟΣ) δεν μπορεί να αποπληρωθεί. Γνωρίζω από συζητήσεις ότι οι ιδιώτες επενδυτές θα επιστρέψουν στη χώρα εάν υπάρξει κούρεμα του επίσημου τομέα και εφ ‘όσον η Αθήνα πληροί τους όρους της τρόικας. Με αυτό τον τρόπο, η Ελλάδα θα μπορούσε να ανακάμψει γρήγορα. Ο επίσημος τομέας δεν μπορεί σήμερα να διαγράψει τα χρέη αυτά, διότι αυτό θα παραβίαζε μια σειρά από ταμπού, ειδικά για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Πρέπει να βρεθεί ένας άλλος τρόπος που να εγγυάται την αποπληρωμή των δανείων»
Είπαμε να σου κάνουμε εμείς δώρο και όχι εσύ με τις χρηματοοικονομικές συμβουλές σου. Επιτέλους σταμάτα για λίγο την ¨¨φιλανθρωπίᨨ σου για να πάρουμε και μία ανάσα!!
Όμως μία περαιτέρω ανάλυση της δήλωσης αυτής μας έκανε να κατανοήσουμε το βαθύτερο πάθος της επιθυμίας- συμβουλής του κ, Σόρος
¨¨Ο διαβόητος έμπορος των εθνών Τζορτζ Σόρος, ο άνθρωπος που καταστρέφει οικονομίες κρατών, εν μία νυκτί, και παράγει “αερολεφτά” εκ του μηδενός χωρίς να γνωρίζει τι σημαίνει παραγωγή, σε συνέντευξή του στο Der Spiegel, παραδέχεται ότι η Ελλάδα είναι αδύνατον να αποπληρώσει το χρέος της υπό οποιεσδήποτε νυν ή μελλοντικές οικονομικές συνθήκες και προτείνει διαγραφή χρέους ή την αποπληρωμή του με άλλο τρόπο “φωτογραφίζοντας” την έκδοση ομολόγων με εγγύηση τα ανιχνεύσιμα κοιτάσματα υδρογονανθράκων της χώρας¨¨. Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr Δευτέρα 7. 10.2013
Μα πώς μα ξέφυγε?? το καλύτερο γαμήλιο δώρω- δωρεά που θα επιθυμούσες από την ΕΛΛΑΔΑ θα ήταν ένα τέτοιο ομόλογο με εγγύηση τα πλούσια ενεργειακά αποθέματα της χώρας μας.
Άραγε πόσα χρόνια δούλεψες μαζί με τους άλλους πολυεθνικούς –τοκογλυφικούς-¨¨φιλανθρωπικούς¨¨ οργανισμούς για να μπορείς να μας κάνεις τέτοιου είδους προτάσεις?? Πιθανόν και από τον καιρό του πρώτου γάμου σου. Να λοιπόν που το όνειρο –επιθυμία σου πραγματοποιείται στο τρίτο γάμο σου.
Από εμάς τώρα εναπόκειται να επιλέξουμε το δώρο σου.
Πες λοιπόν ότι σου ¨¨χαρίζουμε ¨¨ ένα ενεργειακό κοίτασμα ( οικονομικό ομόλογο) και ησυχάζουμε με την γαμήλια αυτή υποχρέωση μας. Εσύ όμως θα ησυχάσεις? Άραγε ξέρεις τι παίρνεις? Γνωρίζεις σε τι αντιστοιχεί αυτό το ομόλογο? Παίρνεις ένα γεωλογικό αντίκλινο που ομοιάζει με υποθαλάσσια θήκη –κοιλότητα δίκην γεωλογικού φέρετρου μέσα στο οποίο κρύβεται ένας αμύθητος θησαυρός.
Είναι δυνατόν στο γάμο σου να σου κάνουμε δώρο κάτι που ομοιάζει με φέρετρο? Έστω και αν είναι πλούσιο φέρετρο.
Αποκλείεται δεν θα σου κάνουμε αυτό το δώρο.
Τελικά αποφασίσαμε να σου κάνουμε ένα άλλο δώρο που είναι καθαρά πνευματικό , ουσιαστικό και χρήσιμο για την ανθρωπότητα που διψάει από πραγματική φιλανθρωπία. Αλλά σίγουρα όμως θα σοκάρει εσένα και τους όμοιους σου.
Δηλ. τι θα κάνουμε ? θα κρατήσουμε με οποιοδήποτε κόστος αυτά τα πλούσια υποθαλάσσια ενεργειακά ¨¨φέρετρᨨ που ανήκουν στις επόμενες γενιές των Ελλήνων. Άλλωστε μην ξεχνάς ότι η Ελλάδα τον τελευταίο καιρό γέμισε με πραγματικά φέρετρα και οικογενειακά δράματα και ουσιαστικά κάποιοι έσπρωξαν την χώρα αυτή μέσα σε ένα οικονομικό φέρετρο και μάλιστα κλείνουν το καπάκι ενώ είμασθε ακόμα ζωντανοί για να πεθάνουμε από οικονομική ασφυξία.
Όπως βλέπεις συνηθίσαμε με τα φέρετρα, αλλά όμως πιστεύουμε ότι μέσα από αυτά αναδύεται η ΑΝΑΣΤΑΣΗ και μάλιστα από τα αντίστοιχα υποθαλάσσια τέτοια έρχεται η πραγματική Ανάπτυξη.
Λοιπόν το καλύτερο δώρο που θα σου κάνουμε είναι η ΑΝΑΣΤΑΣΗ της καταφρονημένης ΕΛΛΑΔΑΣ στο ιστορικό και διαχρονικό παγκόσμιο βάθρο της που την περιμένει διακαώς να ξαναγίνει ο καταλύτης της πολιτισμικής εξέλιξης που διακόπηκε εδώ και πολύ καιρό , βίαια από τους παγκόσμιους τσιφούτηδες.

ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ.