Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Το κόψε- ράψε της Ιστορίας από τον κύριο Κουράκη


Κουρακης αυγηΟ Τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης ζητά την άμεση αντικατάσταση του βιβλίου της Ιστορίας της ΣΤ’ Δημοτικού. Σύμφωνα, μάλιστα, με την ερώτηση που υπογράφει μαζί με άλλους 8 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι δεν αναφέρεται το καθεστώς της 4ηςΑυγούστου ως «δικτατορία». Κι όμως το βιβλίο αναφέρει ρητά στη σελίδα 201: «Στις 4 Αυγούστου του 1936 ο Μεταξάς, στον οποίο είχε αναθέσει την πρωθυπουργία ο βασιλιάς Γεώργιος Β’, διέλυσε τη Βουλή και επέβαλε τηνδικτατορία».

Επίσης σύμφωνα με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «αποσιωπώνται εντελώς οι εξορίες, οι φυλακές και οι διώξεις και η χωρίς προηγούμενο –ως τότε- τρομοκρατία του καθεστώτος, για τα οποία ουδεμία αναφορά γίνεται στο βιβλίο. Κι όμως το βιβλίο αναφέρει στην ίδια σελίδα: «Ο Μεταξάς άσκησε διώξεις εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων».

Ή λοιπόν δεν έχει διαβάσει το βιβλίο ο κύριος Κουράκης ή το πιθανότερο προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις, όπως φανερώνει και το κτύπημα στο σημερινό Πρωτοσέλιδο της Αυγής, και να προετοιμάσει το έδαφος για την επιστροφή του βιβλίου της κυρίας Ρεπούση, που τόσες αντιδράσεις ξεσήκωσε.

Βέβαια ο κύριος Κουράκης έχει ένα δίκιο. Λείπουν παντελώς οι προκλητικές τιμές του δασκάλου του Χίτλερ, Κεμάλ, που έδωσε ο Μεταξάς, θέσεις που σήμερα έχουν και ομοϊδεάτες του κυρίου Κουράκη. Επίσης λείπει η αναφορά στην εγκληματική στάση του Μεταξά, των γερμανόφιλων και των ομοϊδεατών του κυρίου Κουράκη στην διάρκεια της Μικρασιατικής εκστρατείας, που οδήγησαν στην γενοκτονία των γηγενών της Ιωνίας. Αυτές οι προσθήκες θα πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν στο νέο βιβλίο ώστε να καταλάβει ο σύγχρονος Έλληνας πως φαινομενικά ιδεολογικοί αντίπαλοι, λειτούργησαν ως καλοκουρδισμένη κρεατομηχανή κατά του Ελληνισμού. Μόνο η Αλήθεια (που ο Ελληνισμός δεν έχει κανένα λόγο να φοβάται), θα απαλλάξει τις μελλοντικέ γενιές από ναζί, φασίστες, κουράκηδες, ρεπούσηδες κλπ.