Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Ένα ακόμα αυτογκόλ του Μαξίμου

Ένα ακόμα αυτογκόλ του Μαξίμου
Τα τραγικά λάθη του επιτελείου του Α.Σαμαρά στον πολιτικό και επικοινωνιακό χειρισμό της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής -Σφοδρή επίθεση του Ν. Χατζηνικολάου, που μιλάει για ηλίθιους που παρασύρουν τον Α. Σαμαρά.
Πάγωσε όλη η Ελλάδα στο άκουσμα της είδησης της μη προφυλάκισης έστω και με περιοριστικούς όρους, των Κασιδιάρη, Παναγιώταρου, Μίχου.
Και αυτό γιατί από το Σαββάτο το πρωί καλλιεργήθηκε η εντύπωση ότι υπήρχαν στοιχεία που ήταν καταλυτικά και οδηγούσαν, με μαθηματική ακρίβεια, στη φυλακή όλων των συλληφθέντων.
Και η εντύπωση αυτή δεν καλλιεργήθηκε ούτε από τον κ. Δένδια ούτε από τον εξαιρετικά σοβαρό και συγκροτημένο Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου, οι οποίοι γνώριζαν ότι η εξέλιξη της προδικασίας βρίσκεται πλέον στα χέρια της Δικαιοσύνης.
Μόνο που οι «εγκέφαλοι» του Μαξίμου θεώρησαν τις συλλήψεις ως ευκαιρία για να τονωθεί το προφίλ του Πρωθυπουργού και να τις χρησιμοποιήσουν στην κατεύθυνση δημιουργίας ενός πολωτικού κλίματος. Γιατί στο βάθος του μυαλού τους, βρίσκονται πάντα οι εκλογές.
Οι εκλογές με λίστα, για να ελέγξουν την κοινοβουλευτική ομάδα, να υπάρξει «αποκαραμανλοποίηση» και αντίστοιχα, «σαμαροποίηση» του κόμματος αδιαφορώντας ότι η υπόθεση της Χρυσής Αυγής δεν προσφέρεται για πολιτικά παιχνίδια.
Οι ίδιοι άνθρωποι που έκαναν ακριβώς τα ίδια με την υπόθεση της ΕΡΤ, τον περασμένο Ιούνιο, προκαλώντας κυβερνητική κρίση που οδήγησε στην έξοδο της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση, καταλόγιζαν ευθύνες στον Υπουργό Δικαιοσύνης για την αποφυλάκιση των τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής.
Αδυνατούν να κατανοήσουν ότι η τακτική που ακολουθούν είναι αυτή που επιθυμεί η Χρυσή Αυγή, να καταδείξει δηλαδή ότι υφίσταται πολιτικές διώξεις, όταν τα αδικήματα στα οποία εμπλέκονται αφορούν παραβάσεις του ποινικού κώδικα.
Αδυνατούν να κατανοήσουν, ότι σε αυτό το στάδιο και σε αυτή τη συγκυρία, η υπόθεση πρέπει να παραμείνει στο γήπεδο της Δικαιοσύνης και να προχωρήσει η έρευνα αλλά και ότι θα ακολουθήσει.
Αδυνατούν να κατανοήσουν ότι η σιωπή είναι χρυσός.
Η πλειοψηφία των βουλευτών της Ν.Δ είναι καζάνι που βράζει. Πολλοί από αυτούς περιμένουν να παρέλθει η 6η Νοεμβρίου (ημερομηνία μετά την οποία οι εκλογές γίνονται με σταυρό προτίμησης) για να ξιφουλκήσει απέναντι στο στενό κύκλο των συμβούλων του κ. Σαμαρά που τον έχουν παρασύρει, όπως εκτιμούν , σε στρατηγικά λάθη και γκάφες ολκής ενώ με τις παρεμβάσεις τους δημιουργούν πρόβλημα στην κυβέρνηση.
Οι βουλευτές της Ν.Δ αισθάνονται προσβεβλημένοι και με το κλίμα καχυποψίας απέναντί τους, που βγάζουν προς τα έξω οι σύμβουλοι και μυστικοσύμβουλοι του Πρωθυπουργού, κατατάσσοντας κάποιους στην κατηγορία των «υπονομευτών» και «υπόπτων» για να ρίξουν την κυβέρνηση και άλλους στην κατηγορία των «Καραμανλικών».
Σφοδρή επίθεση στο περιβάλλον του Μαξίμου εξαπέλυσε και ο Νίκος Χατζηνικολάου κατά τη διάρκεια της ραδιοφωνικής εκπομπής του.
Χαρακτήρισε ηλίθιους όσους μεταφέρουν στο Σαμαρά δήθεν σχέδια συνωμοσίας για την πτώση της κυβέρνησης, τα οποία χαρακτήρισε αστειότητες. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «είναι οι ίδιοι ηλίθιοι που εισηγούνται στον Πρωθυπουργό να ανοίξει μέτωπο με την Αριστερά», υπαινισσόμενος τη θεωρία των δύο άκρων.
Κάλεσε μάλιστα τον Πρωθυπουργό να προστατεύσει τον εαυτό του και την κυβέρνησή του, από όλους αυτούς.
Είναι ζήτημα χρόνου πάντως να αρχίσουν να τους στοχεύουν και στελέχη της Ν.Δ αλλά και βουλευτές, γεγονός που θα δοκιμάσει τις αντοχές του Πρωθυπουργού.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/353304/ena-akoma-aytogkol-toy-maximoy#ixzz2gfnhXyTP