Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

kalami.net: Η είδηση: Σαμαράς και Ουάσιγκτον ''αδειάζουν'' Βενιζέλο


Γιά πρώτη φορά 'Ελληνας πρωθυπουργός - από τον Απρίλιο 1961, όταν έγινε η πρώτη επίσκεψη στις ΗΠΑ πρωθυπουργού της Ελλάδας (Κων/νος Καραμανλής, μαζί με τον υπουργό των Εξωτερικών Ε. Αβέρωφ)- γίνεται δεκτός στον Λευκό Οίκο (Αντ. Σαμαράς, 8 Αυγούστου)ΧΩΡΙΣ να συνοδεύεται από τον υπουργό Εξωτερικών(τον Μάρτιο 2010 ο GAP επισκέφθηκε τον Λευκό Οίκο ως πρωθυπουργός, με αφορμή την εκδήλωση γιά την 25η Μαρτίου, αλλά τότε ήταν και υπουργός Εξωτερικών).
Το δεύτερο ηχηρό ''χαστούκι'' γιά τον Ε. Βενιζέλο είναι ότι ο Α. Σαμαράς θα συναντηθεί και με τον υπουργό Εξωτερικών, Τζον Κέρρυ 
(δήθεν η συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ έκλεισε ''τελευταία στιγμή'' κι ενώ ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς... πετούσε -την Δευτέρα 5 Αυγ.- γιά Αμερική, αφού έφυγε από την Αθήνα 8 ώρες ενωρίτερα από ότι δημοσίευαν-έλεγαν τα ΜΜΕ στην Ελλάδα. Συναντήσεις με την ...

πολιτική ηγεσία των ΗΠΑ, φυσικά, ΔΕΝ κλείνουν ''στο πόδι'', ούτε γίνονται σε ώρες)
New York Times: «Στην Ελλάδα είναι ηλιθιότητα να ακολουθείς τους κανόνες- Εμπιστεύονται περισσότερο το ''rousfeti'' και το ''fakelaki''...»
Το διαδίκτυο ''στέλνει στα αζήτητα'' τις παραδοσιακές έντυπες εκδόσεις Washington Post to be sold to Jeff Bezos, the founder of Amazon
Γ. Στουρνάρας στο Bloomberg: ''Λεφτά υπάρχουν, ανάπτυξη από αρχές 2014''
Προσκλήσεις την τελευταία στιγμή γιά να μαζέψουν ''επιχειρηματίες'' και ''παράγοντες της Ομογένειας'' στο γεύμα με τον πρωθυπουργό, την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη
Τα τρία... 8ρια και ο Σαμαράς: Η 8η επίσκεψη 'Ελληνα πρωθυπουργού στον Λευκό Οίκο, στις 8 / 8
Το ταξιδιωτικό ''αλαλούμ'' Σαμαρά στις ΗΠΑ. Συναντήσεις με Ομπάμα, ΚέρρυΟ πρωθυπουργός, στην Ουάσιγκτον ξημερώματα Τρίτης 6 Αυγ. '13. Eπισκέφθηκε το μεσημέρι την εφημεριδα Washington Post. Την Τετάρτη (7 Αυγ.) πετά γιά Νέα Υόρκη, γιά δίωρη συνάντηση με εκπροσώπους Ηedge Funds, συνεντεύξεις σε ΜΜΕ κ.ά. Επιστρέφει στην Ουάσιγκτον το βράδυ της ίδιας ημέρας. Την επομένη (Πέμπτη 8 Αυγ.), η συνάντηση με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο (3:00 το απόγευμα), ενώ δύο ώρες ενωρίτερα θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρρυ και το ίδιο βράδυ (Πέμπτη 8 Αυγ.) αναχώρηση του πρωθυπουργού πάλι γιά Νέα Υόρκη, γιά συνάντηση την Παρασκευή με τον Γ. Γ. του ΟΗΕ, τον δήμαρχο Νέας Υόρκης, τον αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, τον επικεφαλή του American Jewish Committee και γεύμα με τους... ''μεγαλο-επενδυτές'' (που ένα χρόνο ''παραμυθιάζουν'', αλλά έργα-ουσία μηδέν)... Αναχώρηση του Α. Σαμαρά από την Νέα Υόρκη, γιά επιστροφή στην Αθήνα, το Σάββατο (10 Αυγ. '13).
(Σημ.: Το μεγάλο κόστος της αλόγιστης περιπλάνησης στις ΗΠΑ, με το πρωθυπουργικό ''τζετ'', χώρια τα υπόλοιπα, επιβαρύνει -φυσικά- τα... ''υποζύγια''. Τέτοια, ούτε ο GAP έκανε).

Το ''Success Story'' ταξιδεύει στην Ουάσιγκτον... (Αναλυτικά)
Παρά την φιλότιμη προσπάθεια των ΜΜΕ του ''μνημονιακού συστήματος'' στην Ελλάδα, να παρουσιάσουν -παραπλανώντας- την επίσκεψη του πρωθυπουργού στον Λευκό Οίκο ως ''ουσιαστική'' (και με χαζο-τίτλους επιπέδου ''η Ελλάδα ξαναμπαίνει στον χάρτη των ΗΠΑ'', εξαιτίας της... επίσκεψης Σαμαρά) δυστυχώς, δεν είναι ούτε ουσιαστική, ούτε σημαντική. Γιά την κυβέρνηση των ΗΠΑ, είναι απλά τυπική.
Το Αύγουστο το Κογκρέσσο είναι κλειστό, εξαιτίας των θερινών διακοπών.
- 'Εχουν περάσει οι εποχές που οι συναντήσεις Ελλήνων πρωθυπουργών με πρόεδρους των ΗΠΑ και οι φωτογραφίες στον Λευκό Οίκο, αποτελούσαν ''διαπιστευτήρια'' ανανέωσης της θητείας τους.
Τα παραμύθια με τους ''Ομογενείς ευεργέτες, μεγάλους επενδυτές''
Το καλοκαίρι 2012 (
22 Ιουλίου) πήγαν, με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, στην Αθήνα, συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό και άλλους.Μεγάλη η δημοσιότητα στα ελληνικά ΜΜΕ. Είπαν ΘΑ έδιναν και μερικά εκατομ. δολ. γιά τις ανάγκες του λαού, χώρια οι ''μεγάλες επενδύσεις''. Οι της περίφημης Οργάνωσης ''Hellenic Initiative'', Λιβέρης, Κάλαμος, Κατσιματίδης και σία, συναντιούνται με υπουργούς όταν αυτοί επισκέπτονται τις ΗΠΑ. Γιά ένα χρόνο συνεχίζεται το ίδιο παραμύθι. Ο ελληνικός λαός ΔΕΝ είδε τίποτα από αυτούς, απλά επειδή είναι του ''πάρε'' και όχι του ''δώσε''. Και έτσι απλά, διαιωνίζεται το ίδιο παραμύθι γιά να δικαιολογούν οι σοβαροφανείς 'Ελληνες πολιτικοί, τα ταξιδάκια τους στις ΗΠΑ και γιά να πωλούν ελπίδα στον λαό. Η ουσία: Οι ''πολυεκατομμυριούχοι'' ΔΕΝ έχουν δώσει 1 ευρώ σε δεινοπαθούντες στην Ελλάδα.
http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/2013/08/kalaminet.html#more