Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

ΥΣΤΑΤΗ ΩΡΑ πριν μας πάνε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις


Τιμωρητική η στρατηγική των Γερμανών - Θέλουν την εξαθλίωση και τη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού
Ευθύνη όλου του πολιτικού κόσμου να τις αποτρέψει - Να συγκαλέσει άμεσα ο Πρόεδρος της 
Δημοκρατίας το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών 
Πολύ θα θέλαμε να είναι όπως τα παρουσιάζει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Βαγγέλης Βενιζέλος, ότι περάσαμε τον κάβο, ότι, όπως λέει ο Στουρνάρας, το 2014 βγαίνουμε στην αγορά, ότι θα υποχωρήσει η ύφεση, θα ξεκινήσει η ανάπτυξη, θα πέσει χρήμα στην αγορά, ότι μετά τις γερμανικές εκλογές θα ξεσφίξουν την θηλιά η Μέρκελ και ο Σόιμπλε.

Όμως όλα, με όλη την σημασία της λέξης και από εντελώς διαφορετικές πλευρές και πηγές, συμπίπτουν στην εντελώς αντίθετη διαπίστωση. Και το κυριότερο, αλλά και πολύ ανησυχητικό για τον τόπο και το λαό, μιλούν για τραγικές εξελίξεις. Εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα που μπορούν να οδηγήσουν σε ακραίες καταστάσεις. Εξελίξεις που τις τοποθετούν μέσα στους επόμενους μήνες, εντός του 2013. 

Πηγές που δεν έχουν διαψευσθεί από τα γεγονότα και το «ΠΑΡΟΝ» εμπιστεύεται, υποστηρίζουν ότι βρισκόμαστε πιο πέρα και από την «ώρα μηδέν». Είναι η ύστατη ώρα, τονίζουν. Δεν περιορίζονται στα όσα έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό, στο μαρτύριο της εκταμίευσης της δόσης, ούτε ακόμη και τα προχθεσινά τελεσίγραφα ακόμη και του ΔΝΤ για νέα μέτρα, νέες περικοπές δαπανών κ.λπ. 

Αυτό που επισημαίνουν είναι η επιμονή της Γερμανίας σε μια τιμωρητική τακτική απέναντι της Ελλάδας, που φθάνει μέχρι εξευτελισμός και αυτό το έδειξε (για να μην έχει κανείς αμφιβολίες για το που το πάει) με την τελεσιγραφική απαίτηση να πάρει πίσω η Βουλή την διάταξη που ψήφισε για την εξαίρεση 80 υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας που έχουν μεταπτυχιακό πτυχίο από την διαθεσιμότητα ή κινητικότητα. Θα μπορούσε ο κ. Σόιμπλε, αν δεν υπήρχε η επίδειξη του αυστηρού τιμωρού, να πει πάρτε την δόση και σε επόμενο νομοσχέδιο αλλάξτε τη διάταξη.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις καλά πληροφορημένων κύκλων, το Βερολίνο έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν θα πάρουν ποτέ τα λεφτά τους από την Ελλάδα και αυτό τους έχει εξοργίσει και πλέον έχουν αποφασίσει με κάθε τρόπο να εξαθλιώσουν τον ελληνικό λαό, να τον οδηγήσουν σε μόνιμη φτωχοποίηση, να πάρουν τον απόλυτο έλεγχο την χώρα μας και να βάλουν στο χέρι όλες τις παραγωγικές της δυνατότητες και περάσουν στα χέρια Γερμανών όλοι οι τομείς, από τις Τράπεζες, βιομηχανίες, επιχειρήσεις και τα ΜΜΕ. Και ήδη έχουν πετύχει την καταστροφή της μεσαίας τάξης. Παντού θα μπουν δικοί τους άνθρωποι. Και χρησιμοποιούν άλλα όπλα από τη στιγμή που δεν μπορούν με τα όπλα όπως έκαναν το 1940. 

Δεν πρόκειται για σενάρια. Βρισκόμαστε μπροστά σε καλά οργανωμένο σχέδιο και το τα αποτελέσματα τα ζούμε. 

Τέσσερα χρόνια τώρα όλο και πιο βαθιά έχει μπει σε όλα τα επίπεδα η γερμανική μπότα. Κάνουν δε τραγικό όποιος από τους κυβερνώντες ή τους περιφερόμενους, γνωστούς πρόθυμους έχει την ψευδαίσθηση ότι μετά τις εκλογές που θα γίνουν τον άλλο μήνα θα γίνουν φιλέλληνες οι Γερμανοί και θα ανοίξουν οι κρουνοί. 

Οδηγούν σε κοινωνική έκρηξη...
Οι... μεταρρυθμίσεις που απαίτησαν στη λειτουργία του φορολογικού μηχανισμού με την επιβολή σωρού αβάστακτων φόρων, είχαν μια και μόνη επιδίωξη, την κατάρρευση της μεσαίας τάξης και να βάλουν χέρι στα σπίτια. 

Το λάθος, που κάθε άλλο παρά λάθος ήταν, είναι ότι ενώ όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες φορολογίες τον παραγόμενο πλούτο, εδώ... πρωτοτύπησα, προχώρησαν στον παραχθέντα πλούτο, δηλαδή φορολογώ το σπίτι που έφτιαξες. 

Το σπίτι που έχει ο κάθε έλληνας και είναι το όνειρο ζωής, που τίθεται σε αμφισβήτηση, ό,τι κατάφερε να κτίσει πενήντα χρόνια να το χάσει. Και αυτό ήδη έχει φέρει αναστάτωση παντού. 

Πολλοί, από περιοχές που πέρασαν από τουρκική σκλαβιά, ακούς να λένε, ακόμη και οι τούρκοι σεβάστηκαν το σπίτι, τώρα τούτοι είναι χειρότεροι και από τους τούρκους. Κακά τα ψέματα οι Γερμανοί μισούν τον Έλληνα γιατί έχει δικό του σπίτι. 

Αν ή κυβέρνηση είχε αποφύγει τη φορολόγηση του παραχθέντος πλούτου και περιοριζόταν στη φορολογία του παραγόμενου πλούτου με συντελεστή 44% που ισχύει σε όλες τις χώρες της ΕΕ, θα είχε έσοδα, με βάση τα 180 δισ. ευρώ του ΑΕΠ θα είχε έσοδα γύρω στα 79 δισ. ευρώ, που κάλυπταν τις υποχρεώσεις από την στιγμή που έχουν περικοπεί σημαντικά οι δαπάνες. 

Όπως άλλες ήταν και είναι οι επιδιώξεις του Βερολίνου, να φτωχοποιήσουν και να εξαθλιώσουν τον ελληνικό λαό, να καταστρέψουν την μεσαία τάξη. Και ως τώρα τα έχουν καταφέρει μια χαρά, με την πλήρη υποταγή της κυβέρνησης. 

...και σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις...
Δεν είναι λίγοι και ούτε αμελητέοι που ανησυχούν από την εκρηκτική ύλη που έχει συσσωρευτεί από την κατάρρευση της κοινωνίας και την αδυναμία της κυβέρνησης αλλά και όλου του πολιτικού συστήματος που είναι ανήμπορο να δώσει πειστική διέξοδο, τρέμουν μπροστά στο πολύ πιθανό ενδεχόμενο να οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις, που δεν θα ήθελε κανείς να σκεφθεί ούτε στα χειρότερα όνειρα του. Καταστάσεις που βίωσε ο τόπος και τις πλήρωσε πολύ ακριβά η χώρα και ο λαός. 

Αντιλαμβάνονται οι πολιτικοί τι εννοούμε. Είναι δική τους η ευθύνη να το αποτρέψουν. Να μην αφήσουμε να περάσουν τα γερμανικά σχέδια. Την λύση να την δώσουμε εμείς προς τα έξω. Με τους δικούς μας όρους. Και εδώ μπαίνουν και οι ευθύνες του Προέδρου της Δημοκρατίας. Που δυστυχώς τέσσερα χρόνια τώρα σε μια τέτοια τραγωδία που ζει η Ελλάδα και οι έλληνες δεν έχει πάρει ούτε μια πρωτοβουλία. Πρέπει να προλάβει... Και μια άμεση κίνηση είναι να συγκαλέσει άμεσα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Τώρα, γιατί το καζάνι βράζει...