Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

ΑΥΤΟ ΤΟ e-mail ΜΟΥ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΑ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΩ. ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΑΝ.

Καλημέρα στην οικογένεια, σας εύχομαι ένα όμορφο Σαββατοκύριακο.
κ Χαράλαμπε , εδω η κατάσταση μετά τον Αύγουστο και κυρίως μετά τον Σεπτέμβριο θα είναι της απελπισίας.
Θα χυθεί αίμα και μεταφορικά και κυριολεκτικά . Ο χειμώνας που πέρασε δεν ήταν τίποτα. Οι εικόνες που θα βγουν στα κανάλια τους επόμενους χειμώνες θα θυμίζουν την Αμερική της μεγάλης κρίσης. Ήδη υπάρχουν πολλές καλοντυμένες κυρίες και κύριοι που ψάχνουν συστηματικά στα σκουπίδια. Ήδη οι νοικοκυραίοι που το έχουν αντιληφθεί βάζουν τρόφιμα 
δίπλα σε κάδους με πολύ καλά σφραγισμένα κουτιά ή σακούλες, ακόμα και σε μπολ μίας χρήσης με την μερίδα ή τα λιγοστασά φρούτα που τους περίσσεψαν, ακόμα και τσιγάρα για εκείνους που έχασαν την ελπίδα. Δεν είναι τσιγγάνοι. Είναι Έλληνες.
Στην χθεσινή τοπική εφημερίδα “Θάρρος” βγήκαν τα πρώτα ονόματα των καθηγητών των τεχνικών σχολείων και του πολυκλαδικού που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα και ακολουθούν και άλλα μέσα στην εβδομάδα από μαθηματικούς φιλόλογους κλπ της βασικής εκπαίδευσης, επειδή τα σχολεία που είχαν διοριστεί κλείνουν. Στο τοπικό ΤΕΒΕ καταργούνται οι 9 από τις 13 θέσεις εργασίας. Οι άνθρωποι αυτοί, άσχετα πώς είχαν τοποθετηθεί, έχουν προγραμματίσει την οικογένεια τους και τα έξοδα τους με βάση αυτά που έπαιρναν. Ο πιο μικρός είναι 35 χρονών με δύο πιτσιρίκια .
Υπάρχουν νέοι που κοιτούν τους Αλβανούς που δουλεύουν με μισό μάτι. Η σφαγή θα γίνει σε εκείνους που δουλεύουν και στους ανέργους και όχι ενάντια σε εκείνους που έκαναν την ζημιά, είναι επίορκοι ή είναι καταφανείς κλέφτες. Για τους Γερμανούς, τους τρόϊκανούς και τους Ελληνάρες που δεν δούλεψαν ποτέ τους, αλλά είχαν το όνομα ή την γλώσσα στο κάθε κόμμα και τους βγάλαμε στην βουλή, είναι αμάρτημα πλέον να έχεις παιδιά αφού θεωρούνται τεκμήριο διαβίωσης , είναι αμάρτημα που έφτιαξες ένα σπίτι, είναι αμάρτημα που κληρονόμησες κάτι από τις προηγούμενες γενιές, είναι αμάρτημα αν έχεις πέντε δεκάρες στην τράπεζα. Τις καταθέσεις πάνω από 1000 ευρώ τις θεωρούν επένδυση . Κατά συνέπεια αναλαμβάνεις και το ρίσκο αυτής της επένδυσης. Αν η τράπεζα κλείσει ή δεν πάει καλά θα βάζουν χέρι στο εξής και στις καταθέσεις. Το πείραμα της Κύπρου έδειξε αποτελέσματα.
Έχουμε λένε υψηλό δείκτη ιδιοκατοίκησης και ιδιοκτησίας. Αυτό τους είναι ένα πρόβλημα στην παραγωγικότητα. Έχουμε κατά συνέπεια πολλούς που παράγουν από λίγο. Χρειάζονται λίγοι ιδιοκτήτες με πολλούς φθηνούς εργάτες για να πέσει το κόστος και η πολυφωνία. Θέλουν την απόλυτη συγκεντροποίηση των πάντων . Τους παλιούς τσιφλικάδες.
Τέλος πάντων
Με ρωτήσατε αν χρωστάω. Πήγα να ρυθμίσω ότι μπορούσα και έφυγα τρέχοντας με αυτά που άκουσα για το πλιάτσικο- όπως το είπατε και εσείς- που πρόκειται να γίνει αν χαθεί έστω και μια ημέρα από αυτό που έχεις συμφωνήσει.
Μες στην εβδομάδα θα πρέπει να φροντίσω να πουλήσω το αυτοκίνητο για να μειώσω όσο μπορώ τον κίνδυνο και να πάρω ανάσα για δύο έως τρείς μήνες.
Αυτό θα με δυσκολέψει αφόρητα αλλά δεν έχω εναλλακτικές. Η γυναίκα μου δεν έχει πάρει μυρουδιά για το τί συμβαίνει γιατί την ξεβολεύει γιατί φοβάται να αποδεχθεί την νέα κατάσταση.
Ουσιαστικά στηρίζομαι 100% στην δική σας δυναμική, την γνώμη σας για διορθώσεις, …. προκειμένου να σηκώσουμε το αεροπλάνο που έχει αραχνιάσει από τις αποτυχημένες προσπάθειες και τα λάθη μας, τις κακές επιλογές.
Με εκτίμηση,

Charalampos Mataragkas