Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Κάτι περίεργο συμβαίνει στην ...ηγεσία της δικομματικής Κυβέρνησης.‏

Σύμφωνα με πρωινή πληροφορία 2-8-2013, σε συνάντηση μεγαλοεπιχειρηματιών ( και μέσω τηλεδιάσκεψης) στο city του Λονδίνου, συζητείτο η προοπτική υπογραφής παραχωρητηρίων, συμβολαίων και συμφωνιών δισεκατομμυρίων ευρώ με την Ελλάδα. Μεταξύ αυτών και Τούρκοι
μεγαλοεπιχειρηματίες, οι οποίοι μάλιστα είχαν και την πλέον «φρέσκια» ενημέρωση, για προβλεπόμενες, (ενδοτικές) υπέρ τους αποφάσεις, της «Ελληνικής» Κυβέρνησης.

Το περίεργο είναι ότι ως το πλέον αρμόδιο άτομο για να προσεγγίζει κανείς ως κορυφαίο εκπρόσωπο της Κυβέρνησης και της Τρόϊκας και μάλιστα χωρίς πατριωτικές αναστολές, υπεδεικνύετο ο Ευάγγελος Βενιζέλος .

Εξαιρετικά ανησυχητική ήταν και αναφορά για την πιθανότητα να ηγηθεί (!) της κυβέρνησης τους επόμενους μήνες (και γεννάται το ερώτημα τι ξέρουν που δεν το γνωρίζει ο Ελληνικός Λαός, ίσως συγχώνευση Πα.Σο.Κ και Ν.Δ.;)

Το μόνο αδύνατο σημείο που εντόπιζαν είναι ο κίνδυνος να αντιληφθούν τον ρόλο του οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι και οι ψηφοφόροι (ποιος είναι ακριβώς ο ρόλος του άραγε;) και να τον αναγκάσουν σε παραίτηση...

Ενώ αναφέρθηκαν και σε άλλα …προσφιλή τους πρόσωπα στην δικομματική Κυβέρνηση …

Αυτό δε που αφέθηκε να εννοηθεί είναι ότι ο Αντώνης Σαμαράς είναι «αχυράνθρωπος» με ρόλο μόνον του «εκπροσώπου» της Κυβέρνησης και όχι βεβαίως με ισχύ Πρωθυπουργού… Δηλαδή ως εν δυνάμει πρωθυπουργός εκλαμβάνεται ο Ε. Βενιζέλος.

Αυτό που ενισχύει τα παραπάνω είναι το γεγονός ότι ο Ε. Βενιζέλος είναι μέλος όλων των μνημονιακών Κυβερνήσεων και χρεώνεται με σημαντικές φιλομνημονιακές, υπέρ των δανειστών αποφάσεις, ενώ αναφέρθηκαν με επαινετικά λόγια για τον τρόπο με τον οποίο ο Ε.Βενιζέλος,ολοκλήρωσε και χειρίστηκε επικοινωνιακά το κούρεμα των Ελληνικών Ομολόγων.

Συμπερασματικά φαίνεται ότι παίζεται ένα άκρως επικίνδυνο παιχνίδι σε βάρος της χώρας και των Ελλήνων.

Ι. Δέμος
http://www.triklopodia.gr/2013/08/blog-post_2381.html