Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Παραδέχτηκε το «ψέμα» ο Στουρνάρας...


Παραδέχτηκε το «ψέμα» ο Στουρνάρας μετά το δημοσίευμα του Newsbomb...

Ένα 24ωρο ήταν αρκετό για να καταρρεύσει με θεματικό τρόπο ο προπαγανδιστικός μηχανισμός του Μεγάρου Μαξίμου και του Υπουργείου Οικονομικών που προσπαθούσε να πείσει τους Έλληνες ότι στο Eurogroup στις Βρυξέλλες η κυβέρνηση έθεσε θέμα λάθους του ΔΝΤ.
Το αποκλειστικό ρεπορτάζ που σας παρουσίασε χθες το Newsbombάφηνε έκθετο τον κύριο Στουρνάρα χαλώντας την "σούπα" της κυβερνητικής προπαγάνδας, αφού αποκάλυψε ότι σε αντίθεση με τα όσα έλεγαν τα "παπαγαλάκια" του Υπουργείου Οικονομικών στο εσωτερικό της χώρας, η κυβέρνηση πρακτικά ουδέποτε ζήτησε τα ρέστα από τους Ευρωπαίους για το περίφημο λάθος του ΔΝΤ.
Σύμφωνα με το χθεσινό ρεπορτάζ του newsbomb ο κ. Στουρνάρας απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες, αρνήθηκε να αποδεχθεί ότι πρόκειται περί "λάθους" του ΔΝΤ, όπως σκοπίμως συντηρούσε η κυβέρνηση στο εσωτερικό της χώρας για τα ...μάτια του κόσμου.
Μετά τον σάλο που προκάλεσε η αποκάλυψη του Newsbomb, ο κ. Στουρνάρας σήμερα "έριξε τον πύχη των προσδοκιών" που μέχρι πρότινος καλλιεργούσε για τα οφέλη που θα μπορούσε δήθεν να έχει η Ελλάδα εκμεταλλευόμενη το "λάθος" του ΔΝΤ και επιδιώκοντας αλλαγές στο Μνημόνιο.
Μετά το δημοσίευμα του Newsbombο κ. Στουρνάρας αναγκάστηκε να ομολογήσει την αλήθεια που ήξερε και πριν αρχίσει να διαρρέει τα ψέματα περί δήθεν διαπραγματευτικής απόπειρας της κυβέρνησης με αφορμή το λάθος του ΔΝΤ. "Απ' ότι φαίνεται όχι, δεν υπάρχει περιθώριο" για αλλαγές παραδέχθηκε ο Υπουργός Οικονομικών έξω από το Μέγαρο Μαξίμου έχοντας βάλει κατά κάποιον τρόπο την "ουρά στα σκέλια".
Και όχι τυχαία.
Χθες ο κ. Στουρνάρας δέχτηκε και δεύτερο χαστούκι από τον Επίτροπο Ρεν που φρόντισε να κόψει τον "αέρα" στην ελληνική κυβέρνηση για τυχόν λάθη στο πρόγραμμα. Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες χθες το απόγευμα έσπασαν τα τηλέφωνα από το γραφείο του Επιτρόπου Ρεν προς το γραφείο του Υπουργού Οικονομικών με τις Βρυξέλλες να εκφράζουν την σφορδή δυσφορία τους για τους χειρισμούς της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με τα λεγόμενα ανώτατης κοινοτικής πηγής "η ελληνική πλευρά δυσκολεύει την θέση της παίζοντας τέτοια πολιτικά παιχνίδια που δημιουργούν πρόβλημα συνολικά για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος". Εξίσου μεγάλη δυσαρέσκεια πάντως έχει προκληθεί και στους κύκλους του ΔΝΤ, γεγονός που θα αποτυπωθεί σύντομα με την επάνοδο του Πολ Τόμσεν στην Αθήνα.
Σύντομα θα σας πούμε περισσότερα


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/279971/paradehtike-to-psema-o-stoyrnaras-meta-to-dimosieyma-toy-newsbomb#ixzz2Kw2styWH