Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Ισόβια όποιος ξεπουλήσει ελληνική περιουσία!


Στην εκπομπή με τον Σπύρο Χαριτάτο:
Άρης Καλλιπολίτης, μέλος ΔΣ του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου
«Η συζήτηση με το Κατάρ για το Ελληνικό συνεχίζεται, δείχνουν και πάλι ενδιαφέρον» αποκάλυψε στον Α989 ο Άρης Καλλιπολίτης μέλος Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ.
Τόνισε ότι από «την αξιοποίηση του 
Ελληνικού θα προκύψουν χιλιάδες θέσεις εργασίας».
Για τις αποκρατικοποιήσεις των ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, ο κος Καλλιπολίτης ανέφερε ότι «έχουν γίνει οι πρώτες φάσεις του διαγωνισμού και κλείνουμε με τις προσφορές στο τέλος του μήνα».
Παράλληλα, εκτίμησε ότι «από τα κρατικά λαχεία θα εισπραχθούν τουλάχιστον 790 εκατομμύρια ευρώ», ενώ για την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ τόνισε ότι «κανείς πλέον δε θέλει το ελληνικό κράτος να διαχειρίζεται τον τζόγο, σε όλες τις χώρες το κάνουν ιδιωτικοί φορείς. Από τα κέρδη του ΟΠΑΠ μόνο το 34% πηγαίνει στο δημόσιο».
Ο κος Καλλιπολίτης υποστήριξε ότι «στις τελευταίες συναντήσεις με την Τρόικα συμφωνήθηκε μια σειρά από αποκρατικοποιήσεις, ένα λεπτομερέστατο πρόγραμμα και η ελληνική οικονομία θα ωφεληθεί τα μέγιστα από αυτές» αλλά επέστησε την «προσοχή γιατί τώρα πουλάνε όλοι τη δημόσια περιουσία τους, Ιταλοί, Ισπανοί, Κύπριοι».
Τέλος, το μέλος του ΤΑΙΠΕΔ χαρακτήρισε ‘’τραγικά χαμηλούς’’ τους μισθούς στην Ελλάδα και επεσήμανε ότι «ο κατώτατος είναι μισθός πείνας», ενώ για τις δηλώσεις του Μέργου.
«Μια τραγική ομολογία ανθρώπων που δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα» πρόσθεσε ο κος Καλλιπολίτης για τις δηλώσεις Μέργου.
Ο κ. Καλλιπολίτης ήταν κατηγορηματικός για την τιμωρία όποιου ξεπουλήσει περιουσία του κράτους. “Ισόβια”.